Primăria Ploieşti a propus CSM Ploieşti contractul individual de muncă sau contractul cu PFA!

Primăria Ploieşti a propus CSM Ploieşti contractul individual de muncă sau contractul cu PFA!

În ciuda eforturilor din ultimele zile, nu se reuşeşte deblocarea plăţilor către sportivii şi antrenorii clubului nostru, însă un document pe care Direcţia Administraţie Publică, Juridic Contencios, Contracte, prin Serviciul Juridic Contencios, Contracte, l-a prezentat, la începutul anului, într-o şedinţă cu reprezentanţii juridici ai instituţiilor din subordinea Primăriei Ploieşti, ar putea schimba datele problemei. „Informare cu privire la reglementarea instituţiei convenţiilor civile în Noul Cod Fiscal” se numeşte documentul în care se explică faptul că nu se mai pot folosi convenţiile civile pentru plata colaboratorilor (în cazul CSM Ploieşti, sportivi, antrenori etc).

Ce este de reţinut este că, pe pagina a doua, scrie negru pe alb: „Pentru activităţile recurente nu poate fi folosit contractul civil, ci este necesară încadrarea în baza unui contract individual de muncă sau încheierea unui contract cu PFA/profesii libere înregistrate fiscal”. În condiţiile în care, aşa cum a remarcat şi Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, în cazul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti este exclusă varianta contractelor de muncă, organigrama neputând suporta încă 200 de sportivi şi antrenori, s-a optat pentru contractele cu PFA, variantă considerată acum ilegală, deşi  a fost recomandată de Serviciul Juridic Contencios, Contracte, din cadrul Primăriei Ploieşti!

În acest moment, clubul este într-o situaţie limită, toţi sportivii şi antrenorii din cadrul secţiilor de handbal feminin şi masculin depunându-şi memorii pentru a deveni liberi de contracte şi a-şi încasa atât banii restanţi, cât şi cei pe perioada înţelegerilor cu clubul. În plus, în cazul neprezentării în Cupa EHF la handbal feminin, există riscul unei amenzi consistente, între 20.000 şi 50.000 de euro, din partea Federaţiei Europene de Handbal. Toţi ceilalţi antrenori şi sportivi din cadrul clubului nu şi-au încasat salariile pe lunile mai, iunie şi iulie!

 

csmpag1bun

 

csmpag2bun

 

csmpag3bun

Leave a Reply

Your email address will not be published.