Un nou examen departe de casă pentru baschetbalişti

Un nou examen departe de casă pentru baschetbalişti

Politehnica Iaşi – CSM Ploieşti, duminică, ora 18:00

Echipa masculină de baschet seniori de la CSM Ploieşti a avut la dispoziţie aproape o săptămână pentru a trage învăţămintele necesare din înfrângerea de la Baia Mare şi pentru a oferi o altă imagine, duminică, la Iaşi, pe terenul Politehnicii. Moldovenii vin şi ei după primul eşec din faza semifinală, suferit la Timişoara, dar, spre deosebire de prahoveni, au un meci mai puţin disputat până în acest moment, vorbind, aici, despre restanţa de la Brăila, din cadrul etapei secunde.

Chiar dacă a cedat fotoliul de lider, duminică trecută, echipa pregătită de Eugen Ilie se menţine în grafic pentru obiectivul propus pe termen scurt, şi anume accederea la turneul de promovare în Liga Naţională. La egalitate de puncte cu ocupanta primei poziţii, BCM Olimpic Baia Mare, formaţia ploieşteană are parte de o nouă deplasare, de această dată la Iaşi, pe terenul unei alte echipe care şi-a etalat intenţiile de „a lua liftul” către Ligă, la finalul sezonului. O echipă cu doi jucători americani, Jermale Jones şi Demetrius Philips, care aduc şi o oarecare doză de spectacol în jocul gazdelor, dar în al cărei lot se regăsec şi baschetbalişti autohtoni interesanţi, precum Rotariu, Popovici sau Hurjui, Politehnica reprezintă o redută greu de cucerit pe teren propriu, unde nu a cunoscut înfrângerea în acest sezon.

„Mergem la Iaşi să ne batem, întrucât, până acum, în faza semifinală, au existat multe partide echilibrate care au generat scoruri strânse. Ne dorim ca noi să fim primii care obţinem a doua victorie în deplasare şi să ne continuăm parcursul către turneul de promovare. Băieţii trebuie să aibă mai multă încredere în ei şi să înveţe să-şi asume responsabilitatea unor decizii luate în timpul meciului, deoarece, până acum, nu au jucat un rol important la echipe din Liga Naţională, desigur, cu excepţia lui Căpuşan şi Santana”, a declarat antrenorul Eugen Ilie.

În cadrul aceleiaşi etape cu numărul 5, ultima din turul fazei semifinale, codaşa CS Cuza Sport Brăila va primi vizita Timbei Timişoara, în vreme ce, în Capitală, se va consuma duelul dintre Ştiinţa Bucureşti şi BCM Olimpic Baia Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.