Deplasare sub Tâmpa, pentru ultimul meci din sezonul regulat

Deplasare sub Tâmpa, pentru ultimul meci din sezonul regulat

Olimpia CSU 2 Braşov – CSM Ploieşti, duminică, ora 11:00

Baschetbalistele de la CSM Ploieşti se deplasează, în weekend, la Braşov, pentru ultimul meci din sezonul regulat al Ligii I. Jocul de sub Tâmpa aduce faţă în faţă două echipe cu stări diferite de spirit, formaţia gazdă încheind prima parte a ierarhiei, cu opt victorii şi patru înfrângeri, în vreme ce gruparea antrenată de Loredana Munteanu, aflată la sezonul de debut în competiţiile destinate senioarelor, se situează pe penultimul loc, dând serios din coate pentru cele trei succese obţinute în actuala ediţie.

Meciul de duminică, de pe terenul echipei satelit a prim-divizionarei CSU Olimpia Braşov, pune capăt unui ciclu al iniţierii pentru CSM Ploieşti, început în sala de antrenament, în urmă cu mai bine de nouă luni, şi continuat, din luna octombrie, în tensiunea unor partide oficiale. Cele trei victorii de până acum, două obţinute în faţa Rapidului şi o alta, pe teren propriu, cu formaţia din Tg. Secuiesc, pot fi privite ca un punct de plecare pentru Ioana Ghizilă şi colegele sale, în perspectiva sezonului viitor. Ploieştencele au acumulat mult din punct de vedere mental, au găsit portiţe pentru a desface apărări mature, bine organizate, şi, chiar dacă linia de clasament nu o arată, au luat de fiecare dată ceea ce este util din înfrângeri.

Cât despre duelul de duminică, unul care propune din start o favorită certă, mai ales prin prisma diferenţei înregistrate în partida tur, din „Olimpia”, scor 63-93, rămâne de văzut cum va reuşi CSM Ploieşti să se descurce, din nou, în efectiv redus. De această dată, nu problemele de lot sunt luate în calcul, ci absenţa mai multor jucătoare de bază, precum Ana Maria Casale, Ştefania Ionescu, Lorena Stănică sau Ioana Ilaş, ce vor evolua, în aceeaşi zi, la Gheorgheni, pentru echipa „sub 16 ani” a clubului, sub comanda Loredanei Munteanu, într-o partidă din cadrul fazei semifinale. În aceste condiţii, antreanoarea secundă, Corina Savu, va lua loc pe bancă la Braşov, urmând să treacă în raport mai multe junioare „U18”.

Meciul dintre CSU 2 Olimpia Braşov şi CSM Ploieşti se va desfăşura în sala de sport de pe Colina Universităţii Transilvania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.