Elevele lui Neven Hrupec, pregătite pentru debut!

Cu un antrenor nou, un lot mult schimbat faţă de sezonul trecut şi cu un obiectiv mai îndrăzneţ, echipa de handbal feminin a CSM Ploieşti este pregătită pentru debutul în noul sezon. Mâine dimineaţă, de la ora 10.30, în Sala Rapid, elevele lui Neven Hrupec vor da replica nou-promovatei din Giuleşti, ţinta fiind una singură: toate cele trei puncte puse în joc.

Formaţia noastră şi-a schimbat jumătate din efectivul din ediţia trecută de campionat, campania de achiziţii încercând să îmbine experienţa şi valoarea unor jucătoare precum româncele Ramona Farcău (extremă), Mihaela Tivadar (centru) ori Nicoleta Tudor (inter stânga), care nu mai au nevoie de prezentări, sau a jucătoarelor din spaţiul ex-iugoslav Dragica Tatalovic (Serbia – portar), Marina Dmitrovic (Serbia – inter dreapta) ori Ivana Bozovic (Muntenegru – inter stânga) cu tinereţea şi dorinţa de afirmare a mult mai tinerelor Maria Gavrilă (centru) sau Izabela Mitrescu (inter). S-a format un lot ce promite un sezon bun, mai ales dacă ţinem cont şi de rezultatele din amicale – eşecuri strânse în faţa campioanei CSM Bucureşti şi victorii la Craiova -, dar confirmarea este aşteptată în primele partide oficiale, programul fiind condensat încă din debut: meci, mâine, la Rapid, apoi miercuri, de la ora 17.00, în Sala „Olimpia”, cu HC Dunărea Brăila, şi, la finalul săptămânii viitoare, o deplasare dificilă la Zalău.

Vorbind despre perioada de pregătire şi startul sezonului, noul antrenor al echipei, croatul Neven Hrupec, a declarat: „Sunt foarte mulţumit de modul în care ne-am pregătit în această vară. Am avut o perioadă de 50 de zile, în care fetele au muncit din greu, de două ori pe zi de cele mai mult ori, la cel mai înalt nivel. Am jucat şi o serie de meciuri amicale şi pot spune că suntem pregătiţi pentru campionat, chiar dacă au venit multe jucătoare noi şi, în astfel de situaţii, apare problema omogenităţii. Dar, eu zic că stăm bine şi, cu siguranţă, de la un meci la altul ne vom îmbunătăţi jocul. Avem ceva informaţii despre Rapid, am analizat jocul lor şi ne-am pregătit bine şi din acest punct de vedere. Am încredere în fete şi consider că important este ce joacă echipa mea. Iar dacă vom fi la un nivel bun, din punct de vedere tactic şi al disciplinei, cred că vom avea prima victorie din campionat”. Singurele absenţe importante din lotul CSM Ploieşti sunt cele ale jucătoarelor de la linia de „9 metri” Daciana Balaban şi Alla Sheiko, ambele aflate în perioada de refacere după operaţiile la genunchi suferite pe finalul sezonului trecut.

Meciul din Sala Rapid se dispută mâine, de la ora 10.30, va fi arbitrat de Diana Florescu (Argeş) şi Anamaria Stoia (Bucureşti) şi îl va avea drept observator pe Ioan Ciobanu (Bacău).

Leave a Reply

Your email address will not be published.