OFENSIVĂ DE CINCI STELE: RAPID BUCUREŞTI – CSM PLOIEŞTI 29-46 (16-20)!

OFENSIVĂ DE CINCI STELE: RAPID BUCUREŞTI – CSM PLOIEŞTI 29-46 (16-20)!

Debut fără emoţii pentru handbalistele de la CSM Ploieşti în noua ediţie a Ligii Naţionale, elevele lui Neven Hrupec reuşind să se impună în această dimineaţă, cu 46-29 (20-16), pe terenul nou-promovatei Rapid Bucureşti. Echipa construită în această vară şi-a arătat potenţialul ofensiv în faţa unei formaţii care a reconfirmat decalajul imens existent între primele două eşaloane ale handbalului românesc, partida transformându-se la un moment dat într-un util antrenament în perspectiva mult mai dificilelor confruntări care urmează.

Doar debutul meciului a creat ceva confuzie, pentru că startul relaxat al fetelor noastre le-a permis gazdelor să se ducă la 4-0, în minutul 6, însă Farcău şi Tivadar au făcut 4-2, apoi a fost 6-4 pentru Rapid şi, după o serie de patru goluri ploieştene, CSM-ul a întors scorul: 6-8. Şi, deşi rapidistele au avut „abonament” la „7 metri”, iar în tabăra noastră s-au legat trei eliminări consecutive de „2 minute”, tabela ne-a rămas favorabilă, tânăra Maria Gavrilă reuşind să încrie pentru 10-12 chiar şi în situaţie de dublă inferioritate. Cu Tatalovic adunând 9 intervenţii până la pauză, iar Ivana Bozovic şi Nicoleta Tudor bombardând poarta gazdelor, CSM-ul s-a desprins până la pauză la patru goluri, cele 20 de reuşite din primele 30 de minute punând în umbră un sezon trecut în care echipa reuşea tot cam atâtea goluri, dar într-un meci întreg.

La reluare, s-a început tot cu un parţial de 4-0, dar, de data aceasta, în favoarea echipei noastre, golurile venind din toate direcţiile: de la „9 metri”, de pe semicerc sau pe contraatac, prin extremele Farcău şi Preda. La 16-24, era clar că nimic nu se mai putea întâmpla şi, chiar dacă Vasile Mărgulescu a încercat să rupă ritmul CSM-ului prin două time-out-uri cerute în prima jumătate a reprizei, bulgărele a continuat să se rostogolească spre poarta Rapidului. La un gol giuleştean veneau, în replică, două-trei ale Ploieştiului, aşa că diferenţa a crescut constant până la final, ajungându-se la 17 goluri (29-46), chiar dacă Neven Hrupec a rulat tot lotul pe care l-a avut la dispoziţie. Fapt inedit, toate jucătoarele de câmp au marcat cel puţin două goluri, iar, între buturi, Tatalovic a adunat 17 intervenţii, iar tânăra Ioana Paraschiv a debutat, şi ea, foarte bine, reuşind să pareze trei şuturi ale adversarelor. Trebuie spus că tehnicianul nostru nu s-a putut baza la acest meci pe Elena Şerban, suspendată pentru acest joc din cauza eliminării din ultima etapă a sezonului trecut, de la Zalău, şi nici pe Alina Dumitru, care, cu două zile înaintea startului acestui campionat, a intrat în conflict cu clubul şi nu a făcut parte din lot.

Pentru fete, urmează o săptămână dificilă, cu două meciuri grele, primul fiind programat miercuri, de la ora 17.00, în Sala „Olimpia”, în compania HC Dunărea Brăila, iar cel de-al doilea urmând să aibă loc sâmbătă, la Zalău.

 

Rapid Bucureşti – CSM Ploieşti 29-46 (16-20)

Sala: „Rapid”. Spectatori: 300.

Rapid: Gureşoaia – Chirigiu (1 gol), Zaremba (9, 5 din „7 metri”), Dobrin (3), Doica (4), Binescu (1), Cr. Niculae (2). Au mai jucat: Arghir – Cruceanu (2), A. Gheorghe, Trifan (1), Bodîrlău (1), M. Popa (5, 5 din „7 metri”), Moroianu. Antrenor: Vasile Mărgulescu.

CSM Ploieşti: Tatalovic (17 intervenţii) – C. Preda (3 goluri), Dmitrovic (4), Burtea Shutska (2), Tudor (8), I. Dinu (3), Farcău (7). Au mai evoluat: I. Paraschiv (3) – Tivadar (4, 1 din „7 metri”), Bozovic (7, 1 din „7 metri”), M. Gavrilă (2, 1 din „7 metri”), Ad. Vasilescu (2), Chiricuţă (4, 2 din „7 metri”). Antrenor: Neven Hrupec.

Arbitri: Diana Florescu (Argeş) şi Anamaria Stoia (Argeş).

Observator FRH: Ioan Ciobanu (Bacău).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 12/2 ratate – 6/1 ratată.

Eliminări „2 minute”: 2 (Bodîrlău, Moroianu) – 5 (Dinu, Tatalovic, Tivadar, C. Preda, N. Tudor).

Leave a Reply

Your email address will not be published.