„Poker”! CSŞ CSM Petrolul Ploieşti e campioană naţională şi la U17!

„Poker”! CSŞ CSM Petrolul Ploieşti e campioană naţională şi la U17!

CSŞ CSM Petrolul Ploieşti este noua campioană a categoriei „U17” după victoria obţinută, în această seară, în finala ediţiei de campionat 2022-2023, în faţa celor de la CSU Ştiinţa Bucureşti, scor 90-78 (20-14, 27-27, 19-17, 24-20)! Performanţa de astăzi întregeşte un sezon excelent pentru clubul nostru în baschetul juvenil românesc, concretizat în ultimele luni în alte trei titluri de campioni naţionali obţinute la U14, U15 şi U16! Toate, avându-l ca „numitor comun” pe antrenorul coordonator al secţiei, Ionuţ Ivan, ajutat de Loredana Munteanu, Cristi Trandafir, Marian Angelian şi Robert Munteanu!

Dacă parcursul până la finală nu a fost tocmai lin, în ultimul meci din Grupa I a Turneului Final venind şi prima înfrângere a sezonului (detalii aici), în schimb, băieţii noştri s-au adunat şi au arătat alt nivel în partida de astăzi! A fost şi motivaţia revanşei, după eşecul de vineri, dar, mai ales, dorinţa ce a pune indigoul peste performanţa colegilor mai mici (unii dintre ei regăsindu-se, e drept, şi în lotul U17), aşa că Ştiinţa nu s-a mai putut „desfăşura” ca în meciul din urmă cu două zile. CSŞ CSM Petrolul Ploieşti a preluat iniţiativa încă din start, Raşoga, Dinu, Angelian sau Movileanu fiind liderii ofensivei, fără a minimaliza eforturile apărării, acolo unde Dimov, Popa, Suciu şi Pătraru au avut misiunea de a-i limita randamentul celui care avea să fie declarat MVP al competiţiei, conducătorul de joc bucureştean, Mihnea Vlaicu Popa.

Cert este că băieţii noştri au condus aproape în permanenţă, oaspeţii reuşind doar o scurtă revenire în sfertul al doilea, când au trecut în faţă, 33-30, după un „run” de 10-0, şi nu le-au oferit adversarilor prea multe speranţe, nici măcar când s-au apropiat, pe final, chiar şi la 3 puncte: 70-67 (minutul 34). Ploieştenii s-au descurcat inclusiv fără liderul Codruţ Dinu, ieşit pentru 5 greşeli personale încă din minutul 29, şi au răspuns cu maturitate tentativelor celor de la Ştiinţa de a reintra în meci.

Iar bucuria de la final, trăită alături de cei circa 1000 de spectatori prezenţi în tribună, excluzând, evident, grupul inimos venit din Capitală pentru a susţine Ştiinţa, a fost absolut meritată după un sezon cu 18 victorii şi o singură înfrângere!

Eroii victoriei de astăzi au fost: D. Raşoga (19 puncte), R. Movileanu (18), C. Dinu (18, 2×3), G. Angelian (17 puncte, 14 recuperări), C. Manthopoulos (9 puncte, 10 recuperări), Al. Dimov (5), R. Pătraru (2), R. Popa (2), A. Suciu, A. Velcea, D. Naum şi R. Mihalache. Alături de ei, merită menţionaţi şi Mihai Oprea, Luca Ionescu şi Octavian Toma, care nu au prins lotul la acest meci.

Codruţ Dinu şi George Angelian, în „best five” al Turneului Final!

Doi dintre jucătorii importanţi ai echipei noastre, Codruţ Dinu şi George Angelian, s-au regăsit în „cel mai bun 5” al Turneului Final de la Ploieşti, alături de Mihnea Vlaicu Popa, Andrei Mirea (ambii de la Ştiinţa Bucureşti) şi Akos Szentkuti (ACS U-BT Cluj-Napoca), talentatul jucător devenit campion naţional de seniori cu gruparea ardeleană în acest sezon.

Premii individuale au mai primit Fabrizio Neagu (CSŞ Nr. 5 Paldors Bucureşti), care a fost cel mai bun marcator (33 puncte/meci) şi cel mai bun recuperator (12.8 recuperări/meci) şi acelaşi Mihnea Vlaicu Popa (Ştiinţa Bucureşti), care a fost cel mai bun pasator (7.4 pase decisive/meci) şi MVP al competiţiei.

Galerie foto, CSŞ CSM Petrolul Ploieşti – CSU Ştiinţa Bucureşti: