Echipa de handbal junioare 4 s-a calificat în Faza Semifinală a campionatului!

Echipa de handbal junioare 4 s-a calificat în Faza Semifinală a campionatului!

Echipa de handbal junioare 4 a CSM Ploieşti s-a calificat pentru Faza Semifinală a campionatului după ce a câştigat Grupa D a Fazei Euroregiune RO3, ale cărei meciuri s-au desfăşurat, ieri şi astăzi, în Sala Sporturilor Olimpia. Fetele pregătite de Robert Comendant au câştigat toate cele trei partide, cu următoarele rezultate:

LPS Viitorul Piteşti – CSM Ploieşti 8-30 (2-14)

SCM Dunărea Giurgiu – CSM Ploieşti 17-22 (10-11)

CSM Ploieşti – ACS Viitorul Ialomiţa Urziceni 23-21 (7-10)

Meciul decisiv de astăzi, cu Viitorul Ialomiţa, a fost de-a dreptul dramatic, fetele noastre revenind spectaculos în ultimele 13 minute după ce, în minutul 27, erau conduse cu 15-10. Încurajate frenetic de galerie, reuşind să elimine greşelile din prima parte şi mai inspirate în faţa unui portar oaspete care apărase incredibil aproape trei sferturi din meci, ploieştencele au izbutit să se impună într-o partidă în care inclusiv un rezultat de egalitate le asigura calificarea.

Lotul de jucătoare folosit de Robert Comendant în acest turneu este următorul: Larisa Ioana Barta, Ştefania Vişan (portari) – Bianca Bălăşoiu, Ana Maria Mihai, Larisa Iancu, Natalia Comendant, Ilona Plătică Căpitanu, Iasmina Iordache, Ana-Maria Ciobanu, Maria Gabriela Enache, Maya Pitoiu, Ioana Petre, Cristinne Antonia Duţă, Nataly Cursaru, Edina Rebecca Andrei, Sarah Ştefania Popa, Maria Rîjnoveanu şi Ioana Ania Jercan (jucătoare de câmp).

CSM Ploieşti va participa, mâine, la Câmpina, alături de celelalte trei câştigătoare de grupe, la Turneul Final al RO3, necesar pentru stabilirea ordinii în care echipele merg în Faza Semifinală, în care configuraţia grupelor se face în funcţie de clasamentele de la Euroregiune. Programul turneului din Sala Colegiului Naţional Nicolae Grigorescu este următorul:

Ora 10:00 Semifinala 1 – CS Câmpina – Unirea Slobozia

Ora 11:00 Semifinala 2 – ACS Academia Junior Ploieşti – CSM Ploieşti

Ora 12:00 Finala mică

Ora 13:00 Finala mare

Echipele calificate în Faza Semifinală (în care se vor organiza 4 turnee cu câte 8 echipe participante) vor merge în Grupa 2, alături de primele 4 formaţii din RO8 (Bucureşti – 6 sectoare şi Ilfov). Faza semifinală are ca termen limită de organizare data de 12 mai 2024.

Galerie foto: CSM Ploieşti ACS Viitorul Ialomiţa Urziceni