Baschet: CSM Petrolul Ploieşti, reziliere amiabilă cu Mihai Popa! Mulţumim, Miţă!

Baschet: CSM Petrolul Ploieşti, reziliere amiabilă cu Mihai Popa! Mulţumim, Miţă!

Oficialii Clubului Sportiv Municipal Ploieşti şi Mihai Popa au ajuns, astăzi, la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului antrenorului echipei de baschet seniori a clubului.

„Din păcate, ultimele rezultate din campionat ne-au condus către această decizie, pe care am luat-o cu strângere de inimă după drumul parcurs împreună, timp de aproape trei ani, în Liga Naţională. Aşa cum se întâmplă în sport, primul care plăteşte în astfel de situaţii este antrenorul, deşi, mai mereu, nu el este singurul vinovat pentru rezultatele înregistrate. Au fost şi meciuri în care neşansa a jucat rolul ei, ne-am confruntat şi cu diverse probleme de lot, cea mai recentă fiind cea a lui Kenneth Carpenter, dar cert este că rezultatele sunt cele care rămân şi te obligă, uneori, să iei decizii pe care poate nu ţi le-ai dori. Îi mulţumim lui Miţă pentru tot ce a făcut la Ploieşti, pentru încrederea acordată tinerilor noştri şi îl asigurăm de toată prietenia noastră”, a declarat coordonatorul secţiei de baschet, Ionuţ Ivan.

„Viaţa antrenorului depinde de rezultate şi, indiferent de factorii din jurul echipei care au dus la unele nereuşite, am convenit că aceasta este măsura care se impune în acest moment. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături în perioada petrecută la Ploieşti şi să le doresc mult succes de acum înainte”, a spus Mihai Popa.

CSM Petrolul Ploieşti va pleca mâine spre Cluj-Napoca, pentru a participa la Turneul Final 8 al Cupei României, în cadrul căruia o va întâlni, joi, de la ora 15:00, în „sferturi”, pe Rapid Bucureşti. Echipa va fi condusă de Ionuţ Ivan, Nemanja Tomic şi Robert Munteanu.

Sosit la CSM Petrolul Ploieşti în vara anului 2021, imediat după promovarea echipei în Liga Naţională, Mihai Popa a condus echipa în 81 de meciuri din primul eşalon, cu un bilanţ de 35 de victorii şi 46 de înfrângeri, şi în 6 partide din Cupa României, cu un bilanţ de două victorii şi 4 înfrângeri. În Liga Naţională, CSM Petrolul Ploieşti a ocupat locul al 9-lea în sezonul 2021-2022 (13 victorii/17 înfrângeri) şi locul al 14-lea în anul următor (18 victorii/14 înfrângeri), în care a ratat „la mustaţă” calificarea în play-off-ul campionatului. În acest moment, echipa ocupă locul al 5-lea în Grupa 11-18 a Ligii Naţionale de Baschet Masculin şi este calificată pentru Turneul Final 8 al Cupei României, fiind singura formaţie din Grupa 11-18 prezentă la Cluj-Napoca.

Mulţumim, Miţă!

Succes cu echipa naţională a României!