La zece secunde de victorie: CSM Petrolul Ploieşti – BC CSU Sibiu 87-89!

La zece secunde de victorie: CSM Petrolul Ploieşti – BC CSU Sibiu 87-89!

Fără vreo miză în perspectiva părţii secunde a Ligii Naţionale de Baschet Masculin – Getica 95, meciul din această seară, dintre CSM Petrolul Ploieşti şi BC CSU Sibiu, a oferit spectacolul scontat, ambele echipe punând, parcă, mai puţin accent pe faza defensivă. A fost un joc cu puncte multe, faze frumoase şi răsturnări de situaţie, dar, din păcate, învingătoare a ieşit formaţia oaspete, care a câştigat cu 89-87 (24-26, 23-12, 24-24, 18-25) graţie unui coş de la distanţă marcat de Monyea Pratt cu 10 secunde rămase din meci.

Ambii antrenori au fost lipsiţi de câţiva jucători importanţi, Brkic, răcit, şi Dinu, plecat la Praga cu echipa „U17” la Turneul 2 al EYBL, fiind absenţii lui Mihai Popa, iar americanii Threatt şi Loving, ambii cu probleme medicale, rămânând pe bancă în tabăra sibiană. Context în care li s-au oferit şanse celor care au jucat mai puţin până acum, unii reuşind să profite, alţii mai puţin, ceea ce nu a diminuat cu nimic din spectacolul baschetbalistic. Echipa noastră are meritul de a fi revenit dintr-o situaţie în care totul părea pierdut, de la 44-58 (minutul 24) la 58-60 (minutul 28), pentru ca, pe final, după ce Reggie Johnson Jr. i-a „furat” două mingi lui Kuti, să fim chiar extrem de aproape de victorie! Am condus cu 87-85 cu 22 de secunde rămase din meci, dar experimentatul Pratt a „inventat” o aruncare de „3 puncte” cu care a asigurat victoria Sibiului. Au mai fost 9 secunde de atac ploieştean, două time-out-uri ale lui Mihai Popa şi o pătrundere cu care Funderburk Jr. a încercat să întoarcă meciul în favoarea noastră, dar un capac al lui Barro, apoi o indecizie la repunerea din lateral au pus capăt oricăror speranţe petroliste.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: Funderburk Jr. (20 puncte, 1×3), R. Johnson Jr. (18, 1×3), Carpenter (17, 2×3), Corpodean (14, 4×3), B. Popa (9, 1×3), Henry (5), Diaconescu (4) şi Negoiţescu.

Spectacolul a fost completat şi în această seară de fetele de la „Cheerleading Jumpers”, echipa de majorete de la Palatul Copiilor, coordonată de profesor Maria Anghel, oferind în pauzele meciului o serie de reprezentaţii care au încântat publicul.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti urmează sâmbătă, de la ora 18:00, la Craiova, un ultim meci al primei faze extrem de important în perspectiva play-out-ului, cele două formaţii urmând să fie colege în faza secundă a campionatului.

Galerie foto: