Târgul de Crăciun al Colegiului „I.L. Caragiale”, vizitat de baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti!

Târgul de Crăciun al Colegiului „I.L. Caragiale”, vizitat de baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti!

Baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti s-au încărcat, astăzi, cu energia tinerilor din cadrul Colegiului Naţional „Ion Luca Caragiale”, repetând vizita pe care au făcut-o şi anul trecut la Târgul de Crăciun pe care aceştia îl organizează an de an, începând din 2017. Înaintea plecării spre Focşani, acolo unde îi aşteaptă, mâine, un meci extrem de important în Liga Naţională de Baschet Masculin Getica 95, băieţii pregătiţi de Mihai Popa au dat din nou curs invitaţiei primite din partea organizatorilor şi au fost prezenţi, preţ de jumătate de oră, la evenimentul tinerilor, oferind şi o minge de baschet cu autografele jucătorilor pentru tombola ce a avut loc la finalul evenimentului.

Demersul a făcut parte şi din campania de celebrare a baschetului la nivel mondial, data de 21 decembrie (ziua în care s-a născut jocul de baschet) devenind „World Basketball Day” conform unei rezoluţii adoptate recent de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Întâmpinaţi de directorul instituţiei, prof. Laura Pandelache, baschetbaliştii au devenit rapid clienţi ai tinerilor comercianţi, care i-au îmbiat cu produsele „de casă” scoase la vânzare, după care a urmat un scurt moment de socializare chiar pe terenul de baschet din curtea colegiului. „Căpitanul” echipei, Bogdan Popa, a ţinut un scurt speech, în care i-a felicitat pe organizatori pentru acţiunea ajunsă la cea de-a 5-a ediţie, pentru ca, la final, să-i invite pe cei prezenţi să… întoarcă vizita şi să fie prezenţi sâmbătă, 30 decembrie, ora 17:30, în Sala Sporturilor Olimpia, la meciul CSM Petrolul Ploieşti – CS Vâlcea.

Mingea cu autografe oferită pentru tombolă şi-a găsit imediat câştigătorul, tragerea fiind făcută pe loc de organizatori: Erika Alecu, de la clasa 9H, a fost norocoasa, ea intrând rapid în posesia mingii chiar din braţele „căpitanului” Bogdan Popa.

Organizat de tot ceea ce înseamnă Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” – conducere, profesori, Consiliul Şcolar al Elevilor şi Comitetul de Părinţi -, proiectul are, la fel ca în 2023, când bună parte din fondurile strânse au ajuns la Matei Caravia, elev al Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” şi sportiv la CSM Ploieşti, şi o componentă umanitară, un procent consistent din banii strânşi urmând să meargă de această dată spre Alex Crăciun, un tânăr în vârstă de numai 17 ani, elev al Colegiului „Spiru Haret”, care se luptă cu o boală necruţătoare.

Galerie foto: