„Moşul” a venit în penultima secundă: CSM Focşani – CSM Petrolul Ploieşti 74-75!

„Moşul” a venit în penultima secundă: CSM Focşani – CSM Petrolul Ploieşti 74-75!

CSM Petrolul Ploieşti şi-a făcut un frumos cadou înainte de Crăciun, reuşind să câştige în această seară la Focşani cu un coş marcat în penultima secundă a timpului regulamentar de joc: 75-74 (19-25, 19-16, 17-13, 20-20). Iar „Moşul” care i-a adus punctele decisive nu putea fi altul decât Vlad Corpodean, jucătorul din lot care aduce cel mai mult cu cel pe care toţi copiii îl vor aştepta duminică seară să vină cu cadourile!

A fost o încleştare în care niciuna dintre formaţii nu a vrut să renunţe, cu desprinderi şi reveniri pe tabelă şi un final în care defensivele au dat totul pentru a lua cele două puncte acordate învingătoarei. În ultimele două minute s-a intrat cu 72-73 pe tabelă, însă preţ de 100 de secunde niciuna dintre echipe nu a reuşit să marcheze. Avea să o facă Brown, pentru gazde, de la linia de fault, dar ploieştenilor le rămăseseră 19 secunde de atac pentru a da lovitura decisivă. O primă ofensivă a fost oprită cu fault de Focşani, ceasul indicând 12 secunde rămase, însă la cea de-a doua norocul a fost de partea noastră: Johnson a pătruns şi a pasat, în disperare de cauză, la Brkic, care a tras dintr-o poziţie incomodă fără a reuşi să înscrie, dar, pe recuperare, Corpodean a împins mingea în coş într-un duel cu acelaşi american al gazdelor, Brown!

Cât priveşte desfăşurarea de până atunci a meciului, acesta a început echilibrat, fiecare echipă înscriind destul de uşor primele puncte, după care a urmat un „run” al gazdelor de 10-0 ce le-a dus la 22-11 şi l-a determinat pe Mihai Popa să solicite primul time-out (minutul 8). A fost şi momentul în care schimbările şi-au făcut efectul, pentru că Funderburk a luat câteva acţiuni pe cont propriu, încheind cu coş trei pătrunderi, iar Henry şi Negoiţescu au intrat şi ei bine în joc, cu câte 5 puncte marcate, plus o intercepţie şi un capac ale americanului, răsturnând tabela în favoarea noastră: 25-26, în minutul 12! Până la pauză, s-a revenit la echilibrul din debutul confruntării, gazdele reuşind să intre la cabine cu avantaj de o posesie: 41-38.

După reluare, scenariul s-a repetat, cu Focşaniul desprinzându-se din nou, de data aceasta la 9 puncte (51-42, minutul 25), şi cu „galben-albaştrii” venind din nou din spate pentru a propune finalul de meci descris mai sus.

Lotul pe care Mihai Popa a contat la meciul din această seară a fost următorul: Funderburk Jr. 17 puncte, 1×3), Carpenter (16, 2×3), Henry (13), R. Johnson (11, 1×3), Brkic (7, 1×3), Negoiţescu (7, 1×3), V. Corpodean (2), C. Dinu (2), B. Popa, L. Diaconescu şi R. Pătraru.

Victoria din această seară ne permite să mai facem calcule în privinţa primelor cinci poziţii ale clasamentului Conferinţei B, dar se poate dovedi extrem de importantă şi în cazul în care se va merge în play-out, acolo unde Focşaniul are, deja, locul „asigurat”

Pentru CSM Petrolul Ploieşti urmează, în penultima zi din an – sâmbătă, 30 decembrie, de la ora 17:30 – confruntarea din Sala Sporturilor Olimpia cu CS Vâlcea 1924, contând pentru etapa a 15-a a Conferinţei B.