Baschet: CSM Petrolul Ploieşti – Rapid Bucureşti, în sferturile de finală ale Cupei României!

Baschet: CSM Petrolul Ploieşti – Rapid Bucureşti, în sferturile de finală ale Cupei României!

La sediul Federaţiei Române de Baschet au avut loc, astăzi, atât şedinţa de atribuire a turneului Final 8 al Cupei României, cât şi tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale competiţiei ce va avea loc în luna februarie a anului viitor. În urma licitaţiei desfăşurate, campioana U-BT Cluj-Napoca a câştigat organizarea turneului, datele competiţiei nefiind încă stabilite de federaţie.

Calificată din postura de câştigătoare a Grupei D a Fazei I, desfăşurată în luna septembrie, CSM Petrolul Ploieşti o va întâlni în „sferturi” pe Rapid Bucureşti, iar în cazul accederii în semifinale va da piept cu câştigătoarea meciului CSM Oradea – CSM Târgu Mureş. Pe cealaltă parte a tabloului Final 8 vor avea loc partidele CSO Voluntari – U-BT Cluj-Napoca şi BC CSU Sibiu – CSM Constanţa.

„Suntem în turneul Final 8 şi era greu să avem parte de o tragere la sorţi favorabilă, pentru că toate echipele calificate sunt extrem de puternice. Vom întâlni Rapidul, una dintre echipele cu pretenţii din baschetul românesc şi cu siguranţă nu va fi uşor, dar este un singur meci şi fiecare formaţie calificată cred că are şansa ei, dacă prinde o zi bună. Oricum, va fi un turneu foarte greu şi având în vedere că sunt mai multe meciuri concentrate în interval scurt de timp, probabil că diferenţa va fi făcută de jucătorii români, echipele cu mai multe soluţii, unele dintre ele cu baschetbalişti naturalizaţi, având o şansă în plus”, a declarat coordonatorul secţiei de baschet a CSM Ploieşti, Ionuţ Ivan.