Blocaj în „Olimpia”: CSM Petrolul Ploieşti – FC Argeş Piteşti 82-90!

Blocaj în „Olimpia”: CSM Petrolul Ploieşti – FC Argeş Piteşti 82-90!

Terenul propriu nu este un avantaj pentru CSM Petrolul Ploieşti în acest sezon, lucru confirmat şi în această seară de meciul cu FC Argeş Piteşti, pierdut cu 90-82 (26-22, 16-22, 21-16, 27-22)! Echipa antrenată de Mihai Popa a ajuns la un bilanţ de o singură victorie şi patru înfrângeri în Sala „Olimpia”, numărul succeselor externe fiind dublu la intrarea în returul primei faze a campionatului.

La fel ca în disputa cu Craiova, prima repriză a fost ok, în ciuda unui debut mai anevoios, punctat de reuşitele piteşteanului Andrieş, care a înscris de trei ori consecutiv de la distanţă şi îi distanţa pe oaspeţi la 15-8 (minutul 5). Time-out-ul lui Mihai Popa a pus, însă lucrurile în ordine, iar „galben-albaştrii” au revenit rapid, oferind, chiar, un adevărat spectacol ofensiv până la pauza mare, când au condus cu 44-42.

O apărare în zonă pregătită de vizitatori pentru startul părţii secunde i-a pus în dificultate pe ploieşteni, iar Argeşul întorcea rapid scorul în favoarea sa, 46-51 după numai 4 minute, astfel că s-a impus un nou time-out solicitat de stafful nostru tehnic. Fără efect imediat, dar cu soluţii care aveau să reducă diferenţa până la „-1”, 60-61 fiind scorul aproape de finalul sfertului al treilea. Ultima secvenţă a partidei a oferit acelaşi echilibru până la 68-69 (minutul 34), după care oaspeţii au executat mai bine schemele de atac şi au avut procentaje bune, iar, de cealaltă parte, s-a ratat din nou mult, ca în urmă cu o săptămână, şi Piteştiul a sprintat spre victorie.

Pentru echipa noastră, au jucat în această seară: Brkic (23 puncte), Funderburk Jr. 22 (2×3), Carpenter (10, 2×3), R. Johnson (10, 2×3), Henry (7), B. Popa (5, 1×3), Corpodean (3, 1×3), C. Dinu şi V. Negoiţescu.

În etapa următoare, CSM Petrolul Ploieşti va juca sâmbătă, 2 decembrie, la CSM Constanţa.

Galerie foto: