Sala „Transilvania”, redusă la tăcere: BC CSU Sibiu – CSM Petrolul Ploieşti 72-80!

Sala „Transilvania”, redusă la tăcere: BC CSU Sibiu – CSM Petrolul Ploieşti 72-80!

CSM Petrolul Ploieşti a obţinut, în această seară, o victorie mare în dificila Sală „Transilvania” din Sibiu, acolo unde puţine sunt echipele care reuşesc să se impună, în general, şi să o facă de o manieră atât de sigură cum au reuşit băieţii noştri de data aceasta, în special! Elevii lui Mihai Popa au câştigat cu 80-72 (18-20, 24-18, 22-16, 16-18) la capătul unei întâlniri în care impresionant a fost mai ales modul în care au ştiut să gestioneze numeroasele tentative ale gazdelor de a reveni în joc, împinse de la spate de energia venită din tribune.

Dacă prima repriză a fost echilibrată, Petrolul reuşind să treacă în faţă după un debut de meci mai neinspirat, pentru ca apoi să menţină un avantaj de 4-5 puncte până la pauză, în schimb, după reluare, echipa noastră a fost permanent în control. S-a desprins la 12 puncte şi a găsit soluţii să răspundă asalturilor sibiene, rând pe rând ieşind la rampă Carpenter, Johnson, Dinu, cu două „triple” consecutive incredibile, şi – atunci când era mai greu, gazdele venind la 68-71 când rămăseseră puţin mai mult de 3 minute de joc – Kenney Funderburk Jr.! Cu un coş de la mare distanţă, urmat de două „libere” transformate fără emoţii, el a dus tabela la 68-76 şi cum pentru gazde n-au mai „funcţionat” în ultimele zeci de secunde nici Dragoste sau Ivanov, cei care trăseseră echipa după ei tot meciul, victoria ploieştenilor s-a conturat firesc, făcând linişte în tumultoasa Sală „Transilvania”!

O victorie a constanţei, a echipei care a muncit mai mult în faza defensivă, o victorie care s-ar putea dovedi extrem de importantă în lupta pentru ocuparea uneia dintre primele cinci poziţii ale clasamentului Conferinţei B la finalul primei faze a campionatului!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: K. Funderburk Jr. (26 puncte, 4×3), Carpenter (14, 3×3), R. Johnson Jr. (14), B. Popa (7, 1×3), C. Dinu (6, 2×3), S. Henry (6), Brkic (3), Corpodean (2), Negoiţescu (2), G. Angelian.

În etapa următoare, ultima a turului, băieţii noştri vor juca vineri, de la ora 17:00, în Sala Sporturilor Olimpia, în compania celor de la SCM „U” Craiova.