LNBM Getica 95: victorie mare, la Râmnicu Vâlcea, pentru CSM Petrolul Ploieşti!

LNBM Getica 95: victorie mare, la Râmnicu Vâlcea, pentru CSM Petrolul Ploieşti!

CSM Petrolul Ploieşti leagă două victorii în Liga Naţională de Baschet Masculin Getica 95 după un joc consistent reuşit în această seară în deplasarea la Râmnicu Vâlcea, unde s-a impus cu 84-78 (22-14, 19-22, 17-19, 26-23)!

Problema ivită la ultimul antrenament, prin accidentarea suferită de Veljko Brkic, parcă i-a mobilizat mai tare pe băieţi, obligând, totodată, stafful tehnic să caute noi soluţii pentru a câştiga pe terenul unei formaţii care venea după două victorii mari, cu CSM Constanţa şi la Târgu Mureş. Echipe în faţa cărora noi pierdeam în primele etape.

Gazdele au condus doar când au deschis scorul, pentru că, imediat, iniţiativa a fost preluată de ploieşteni, iar până la prima pauză ecartul ajungea la 8 puncte, Funderburk Jr. (7 puncte), R. Johnson Jr. (5), B. Popa (4) şi surpriza Lorenzo Diaconescu (4) fiind principalii realizatori ai echipei noastre! La jumătatea sfertului secund avea să se atingă diferenţa maximă, de 14 puncte, 21-35, care l-a şi determinat pe antrenorul vâlcenilor, Hristu Şapera, să solicite time-out. Cu ceva succes, pentru că la pauză a fost numai 36-41, iar meciul rămânea deschis oricărei variante, fiind de aşteptat o revenire în forţă a gazdelor.

A contat însă enorm rezistenţa opusă de băieţii noştri, care au avut replică la „asalturile” adversarilor, răspunzând cu calm şi inspiraţie de fiecare dată când Vâlcea a venit la un punct în spate şi chiar a avut şansa de a trece în faţă. Deficitul fizic din „căciulă”, de unde a dispărut şi Henry, care a acumulat 4 faulturi încă din minutul 23, a fost compensat de un efort colectiv impresionat în faza de apărare, concentrat pe blocarea pieselor importante ale amfitrionilor. Apoi, „triplele” lui Popa, Funderburk şi, într-un final, Corpodean, au redus la tăcere entuziastul public din Sala „Traian”, victoria revenindu-i meritat echipei care a condus jocul de la un capăt la celălalt!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: R. Johnson Jr. (20 puncte, 1×3), Funderburk Jr. (19, 2×3), Corpodean (11, 2×3), B. Popa (10, 1×3), Carpenter (9, 1×3), Angelian (7, 1×3), Henry (4), L. Diaconescu (4) şi C. Dinu.

Echipa noastră a ajuns la un bilanţ de două victorii şi trei înfrângeri în LNBM Getica 95, iar în etapa a 7-a va juca sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor Olimpia, în compania vicecampioanei CSM CSU Oradea.