Surpriză la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”: când ora de sport se transformă în baschet „3×3”!

Surpriză la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”: când ora de sport se transformă în baschet „3×3”!

Elevii clasei a 12-a M4 din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” au avut parte de o surpriză, astăzi, la ora de sport, când s-au trezit pe teren cu componenţii echipei de baschet seniori a CSM Petrolul Ploieşti!

Vizita „de lucru” a băieţilor antrenaţi de Mihai Popa a transformat „lecţia” într-un antrenament în toată regula, cea mai la modă alternativă a baschetului clasic, jocul „3×3”, fiind tema principală a acţiunii. S-au făcut rapid echipe şi s-a jucat serios, elevii încercând să se remarce şi să-şi verifice abilităţile sportive comparativ cu jucătorii profesionişti, iar, la final, s-au făcut clasicele poze cu baschetbaliştii.

Expertul „în 3×3” al Petrolului, Vlad Corpodean, s-a arătat încântat de acţiunea de astăzi, apreciind că „revenirea la liceu este întotdeauna o experienţă plăcută, pentru că a fost o perioadă frumoasă din viaţa mea şi mă simt bine să retrăiesc acele sentimente. Plecam de la ore să joc baschet, mai ales că mă înţelegeam foarte bine cu profesorii de sport şi eram bine primit în sala de sport a liceului chiar dacă ştiau că am fugit de la cursuri. Mi-a plăcut că băieţii au luat în serios acest antrenament, că au fost competitivi şi sunt sigur că asta îi va ajuta în toate aspectele vieţii”.

„Căpitanul” echipei, Kenneth Funderburk Jr., s-a menajat astăzi în perspectiva meciului de mâine cu CSM Focşani (ora 18:00, Sala „Olimpia”), dar a acceptat să preia rolul de antrenor al formaţiei în care s-au regăsit conaţionalii lui, Carpenter şi Henry, declarându-se nemulţumit de faza de apărare: „A fost o acţiune care mi-a adus aminte de când eram şi eu mai tânăr şi petreceam multe ore pe terenul de sport al colegiului. Am jucat rolul antrenorului astăzi şi am căutat să le dau băieţilor cele mai bune indicaţii pentru a-şi pune coechipierii în situaţii bune. Vin, însă, după un antrenament destul de greu făcut dimineaţă şi i-am înţeles dacă nu au pus osul la treabă atât de tare”.

Principalul „vinovat” pentru bătăile de cap ale lui Kenney a fost Darian Duţă, un elev de la 12M4 care a profitat la maxim de întâlnirea că „băieţii mari”, aşa cum chiar el le-a spus, şi a jucat serios, înscriind inclusiv câteva coşuri de la mare distanţă! „A fost o ocazie unică pentru mine, pe care nu mă aşteptam să o am, mai ales că eu sunt un jucător amator de baschet. O experienţă unică, în urma căreia am putut să văd la ce nivel sunt eu ca jucător, chiar dacă a fost ceva amical şi chiar dacă baschetul este doar un hobby pentru mine”, ne-a mărturisit, la final, tânărul ploieştean.

Rămâne, acum, ca elevii să le întoarcă baschetbaliştilor vizita şi să-i susţină, mâine seară, de la ora 18:00, la meciul din Sala Sporturilor Olimpia cu CSM 2007 Focşani!

Galerie foto: