Nimic şi din a doua deplasare: CSM Târgu Mureş – CSM Petrolul Ploieşti 93-81

Nimic şi din a doua deplasare: CSM Târgu Mureş – CSM Petrolul Ploieşti 93-81

Deplasarea de la Târgu Mureş n-a adus, din păcate, primul succes al băieţilor noştri în Liga Naţională de Baschet Masculin Getica 95, gazdele reuşind să se impună clar, cu 93-81 (18-11, 20-17, 25-21, 30-32), după un meci pe care l-au controlat în marea majoritate a timpului.

Plusul de experienţă al Mureşului – probabil formaţia cu cea mai ridicată medie de vârstă din primul eşalon -, coroborat cu minusul mare avut de CSM Petrolul Ploieşti sub panou prin absenţa lui Veljko Brkic, a cărui accidentare la spate a recidivat, au fost elementele care putem spune că au decis în bună măsură confruntarea din această seară. Cei trei oameni mari ai gazdelor, Lowrance, Santa şi Borşa, au adunat 51 de puncte în condiţiile în care au ştiut să profite de superioritatea fizică avută în lupta din „căciulă”, alături de ei venind „bătrânii” Jeremic (16 puncte), Martinic (12) şi, chiar, Gajovic (8) cu cifre care au conturat succesul mureşean.

De partea cealaltă, Mihai Popa a sperat că poate opune stilului mai „aşezat” al adversarilor un joc mai în viteză, mai mobil, dar defensiva agresivă a gazdelor şi lipsa de inspiraţie a elevilor săi în situaţii bune de a marca au făcut ca misiunea din această seară să se dovedească una imposibilă.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat: Funderburk Jr. (20 puncte, 3×3), Corpodean (14, 4×3), Carpenter (14), B. Popa (12, 2×3), Henry (11), R. Johnson Jr. (8, 1×3) şi C. Dinu (2).

Echipa noastră va sta în runda a 4-a a Conferinţei B, următorul meci fiind cel din etapa a 5-a, cu CSM Focşani, programat vineri, 20 octombrie, la ora 18:00, în Sala Sporturilor Olimpia.