Alexandru Petre, medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Judo pentru Juniori, de la Haga!

Alexandru Petre, medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Judo pentru Juniori, de la Haga!

Trei dintre sportivii secţiei de judo a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au participat, în perioada 6-9 septembrie, la Haga, la Campionatele Europene de Judo pentru Juniori – „U21”, principala performanţă realizată fiind medalia de bronz obţinută de Alexandru Petre, la categoria „-100 kg”.

Sportivul în vârstă de 18 ani a avut un parcurs impresionant, reuşind să câştige trei dintre cele patru partide, toate prin ippon: în primele două tururi a trecut de David Dudy (Cehia) şi Pierre Ederer (Germania), apoi a pierdut în semifinală la Mathias Anglionnin (vicecampionul categoriei), pentru ca, în lupta pentru bronz, să-l învingă pe Mikheil Japaridze (Georgia)!

În concursul băieţilor a luptat şi Rareş Arsenie (19 ani), care a ocupat locul al V-lea la categoria „-90 kg” după următorul parcurs: victorii în primele trei tururi la Diogo Luis (Portugalia), Ivan Kutenkov (Ucraina) şi Gor Karapetyan (Armenia), apoi înfrângeri în semifinala cu Lars Van Oostrum (Olanda) şi în lupta pentru bronz în faţa lui Lasse Schriever (Germania).

A treia reprezentantă a clubului în concursul din Olanda a fost Vanessa Tolea, sportivă „U18” care a revenit cu acest prilej după o accidentare ce a ţinut-o departe de saltea timp de 8 luni de zile. Ea a concurat în cadrul categoriei „-57 kg” şi a cedat în primul tur în faţa Mariei Polnicka (Cehia).

La competiţia de la Haga au participat 366 de sportivi din 43 de ţări.