Ioana Savu, pe 8 cu naţionala României la Campionatul European U16, de la Podgorica!

Ioana Savu, pe 8 cu naţionala României la Campionatul European U16, de la Podgorica!

Sportiva secţiei de baschet a CSM Ploieşti, Ioana Savu, a încheiat pe locul al 8-lea cu „naţionala” României FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, ce s-a desfăşurat în ultima săptămână la Podgorica (Muntenegru).

Calificate în sferturile de finală ale competiţiei după primele trei meciuri din grupă (detalii aici), „tricolorele” nu au continuat pe aceeaşi linie, parcursul din faza eliminatorie fiind unul cu trei înfrângeri consecutive. Clasate pe poziţia secundă a Grupei A, ele au jucat în „sferturi” cu gazda turneului, Muntenegru (care avea să cucerească medaliile de argint), şi au cedat clar, cu 61-37. Apoi, în semifinalele zonei 5-8, au pierdut în faţa Marii Britanii, scor 53-67, iar în partida pentru locurile 7-8 au fost învinse, ieri, din nou de Lituania (în grupă fusese 54-83), cu 65-56.

Ioana Savu a încheiat competiţia cu medii de 9.6 puncte, 3.7 recuperări şi 1.6 pase decisive în 22.8 minute jucate/meci, fiind a doua performeră a României la capitolele „puncte marcate” şi „eficienţă” (7.1/meci)!

Galerie foto (fiba.basketball):