Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti, victorie la relanti la debutul îl play-out!

Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti, victorie la relanti la debutul îl play-out!

Seria cu CSM Miercurea Ciuc din primul tur al play-out-ului Ligii Naţionale de Baschet Masculin a început cu o victorie pentru CSM Petrolul Ploieşti, care s-a impus, în această seară, în Sala „Olimpia”, cu scorul de 90-80 (21-17, 20-25, 26-14, 23-24).

Nu s-a mai repetat „măcelul” din prima fază a campionatului (103-45 era scorul consemnat în luna octombrie a anului trecut), atât din cauza problemelor medicale din tabăra noastră – Milin şi Ene fiind accidentaţi, iar Mitchell şi Popa Calotă evoluând deşi s-au confruntat cu probleme medicale în ultima vreme -, cât şi a faptului că elevii lui Mihai Popa au dat impresia că au forţat doar cât a fost nevoie pentru a bifa prima victorie dintre cele trei necesare.

Oaspeţii au avut speranţe… de-o repriză, reuşind chiar să conducă la pauză cu un punct, 42-41, pentru că, imediat după reluare, s-au repus lucrurile pe făgaşul normal. De la 41-44, Funderburk Jr. a luat meciul pe cont propriu şi, după o triplă, două libere, un coş cu fault şi încă un coş de la distanţă – 11 puncte consecutive în total marcate în numai 87 de secunde – a dus tabela la 52-44! Pe valul de încredere s-au urcat şi ceilalţi „galben-albaştri”, Mitchell, Misters, Brkic şi Aughburns contribuind, până spre finalul sfertului al 3-lea, la o diferenţă de 17 puncte: 67-50 (minutul 28).

Până la final, oaspeţii n-au mai coborât la o diferenţă de mai puţin de 10 puncte, ba chiar am consemnat în câteva rânduri cel mai mare ecart, de 18 „lungimi”, aşa că prima victorie a duelului programat după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri” le-a revenit, cum era de aşteptat, băieţilor noştri.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: Funderburk Jr. (26 puncte, 5×3), B. Popa (16, 1×3), V. Brkic (11, 1×3), A. Misters (11, 1×3), Aughburns (11), K. Mitchell (7, 1×3), C. Dinu (6, 2×3), G. Angelian (2), O. Popa Calotă şi R. Pătraru.

Partida a doua este programată joi, de la ora 18:00, tot în Sala Sporturilor Olimpia.

Galerie foto: