CSM Petrolul Ploieşti, replică onorabilă dată campioanei: 72-85 la „U”-BT Cluj-Napoca!

CSM Petrolul Ploieşti, replică onorabilă dată campioanei: 72-85 la „U”-BT Cluj-Napoca!

Campioana „U”-BT Cluj-Napoca s-a impus, în această seară, cu 85-72 (22-26, 16-9, 22-15, 25-22) în disputa cu CSM Petrolul Ploieşti la capătul unei partide în care băieţii noştri au oferit o replică decentă, mai ales în condiţiile absenţelor lui Bogdan Popa şi Christian Chiţu, ambii cu probleme medicale.

Forţat şi de împrejurări, antrenorul Mihai Popa a profitat de prilej pentru a le oferi şansa să joace câtorva jucători folosiţi mai puţin în acest sezon, Codruţ Dinu, Brandon Aughburns şi Andrei Ene adunând minute şi puncte care s-ar putea să conteze pentru moralul lor în următoarele etape, sau chiar să le acorde debutul stagional lui Robert Pătraru şi Mihai Comănescu, primul dintre cei doi „onorându-l” cu o reuşită de la distanţă, la fel cum făcea în sezonul trecut, la Timişoara.

Probabil şi cu gândul la meciul de săptămâna viitoare, cu JL Bourg, din EuroCup, clujenii au fost… abordabili, cel puţin în prima repriză, în care i-am condus cu 26-22 după primul sfert şi am ratat şansa de a intra în avantaj la pauza mare numai din cauza unui final neinspirat, în care gazdele au întors de la 34-35 la 38-35. După pauză însă, lotul mai ofertant l-a ajutat pe Mihai Silvăşan să aibă parte de o repriză secundă mai liniştită, desprinderea venind în primele 5 minute de la reluare, la capătul unui parţial de 14-3 al gazdelor. Avansul Clujului a stat în marja a 10-15 puncte, context în care ambii tehnicieni au abordat finalul dându-le credit românilor din lot, Szentkuti, Lăpuşte sau Roschnafsky, de o parte, Dinu, Ene, Pătraru şi Comănescu, de cealaltă, prinzând ultimele minute pe parchetul modernei Săli Polivalente din Cluj-Napoca.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: Milin (18 puncte, 2×3), Misters (11, 2×3), Mitchell (9, 1×3), Aughburns (8), C. Dinu (7, 1×3), A. Ene (7, 1×3), O. Popa Calotă (6, 1×3), Brkic (3, 1×3), R. Pătraru (3, 1×3), K. Funderburk şi M. Comănescu.

Pentru echipa noastră urmează, duminică, 15 ianuarie, la ora 19:15, în Sala Sporturilor Olimpia, un meci extrem de important în calculele privind accederea în zona „1-10” a campionatului, în compania celor de la FC Argeş Piteşti.