Muică, ce victorie! CSM Petrolul Ploieşti – SCM „U” Craiova 77-73 (22-17, 18-20, 21-16, 16-20)!

Muică, ce victorie! CSM Petrolul Ploieşti – SCM „U” Craiova 77-73 (22-17, 18-20, 21-16, 16-20)!

CSM Petrolul Ploieşti este „on fire” în Liga Naţională de Baschet Masculin, băieţii pregătiţi de Mihai Popa reuşind, în această seară, cea de-a 5-a victorie consecutivă a sezonului, care le consolidează poziţia din zona play-off a clasamentului Conferinţei A!

A fost un meci pe cinste în Sala „Olimpia”, în compania uneia dintre formaţiile care au impresionat în acest sezon în cupele europene, SCM „U” Craiova, şi pe care băieţii noştri l-au câştigat, am spune, mai clar decât o arată scorul final: 77-73 (22-17, 18-20, 21-16, 16-20). CSM Petrolul Ploieşti a condus permanent pe tabela de marcaj, s-a desprins inclusiv la 15 puncte spre finalul sfertului al 3-lea (57-42, 60-45) şi, chiar dacă oltenii au avut puterea să revină şi să spere până în ultimele secunde ale confruntării, ar fi fost nedrept ca rezultatul să fie altul!

Din nou, Veljko Brkic a fost imperial în „căciulă”, adunând 23 de puncte în cele 30 de minute petrecute pe parchet, Kwamain Mitchell a „desenat” impecabil de la distanţă, de unde a avut 4/4, iar „căpitanul” Octavian Popa Calotă a reconfirmat forma excelentă din ultima vreme, venind cu 11 puncte şi 12 pase decisive pentru un „double-double” de excepţie. Efortul colectiv a fost însă unul deosebit, de reţinut fiind faptul că adversarii au fost limitaţi la 73 de puncte, dar şi că toţi cei 9 jucători utilizaţi de Mihai Popa şi-au trecut numele pe tabela de marcaj!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: Brkic (23 puncte), Mitchell (18, 4×3), O. Popa Calotă (11 p, 12 pd), Misters (7), Aughburns (6), B. Popa (4), Funderburk Jr. (3, 1×3), Milin (3p, 6 rec), Chiţu (2).

Galeria, din nou aproape de echipă!

După câteva etape în care parcă au aşteptat să ia pulsul echipei în acest sezon, suporterii au fost, în această seară… al 6-lea jucător în victoria cu SCM „U” Craiova! Tobele au răsunat continuu, au fost urale la reuşitele spectaculoase ale băieţilor, iar presiunea pusă pe adversari în momentele dificile a contat enorm în stabilirea învingătoarei. „Atmosfera a fost extraordinară. Eu zic că suporterii sunt un factor major în evoluţia băieţilor, pentru că le transmit o energie suplimentară din tribune! Le mulţumim, îi aşteptăm în număr cât mai mare şi la următoarele meciuri şi sperăm să le oferim cât mai multe bucurii în continuare!”, a apreciat, la final, şi antrenorul Mihai Popa.

În etapa a 8-a, echipa noastră va juca, la finalul săptămânii viitoare, pe terenul celor de la BC CSU Sibiu.

Galerie foto: