Vanessa Tolea, medalie de argint la Cupa Europeană de Judo pentru Cadeţi, de la Koper!

Vanessa Tolea, medalie de argint la Cupa Europeană de Judo pentru Cadeţi, de la Koper!

Sportiva legitimată la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, Vanessa Tolea, a reuşit să cucerească medalia de argint la Cupa Europeană de Cadeţi de la Koper, Slovenia, la categoria „57 kg”!

Vanessa a mers impecabil până în finală, reuşind să treacă pe rând de Dorottya Berlik (Ungaria), Magdalena Mayrhofer (Austria), Jevgenija Gajic (Slovenia) şi Maria Jesionek (Polonia), dar a pierdut în ultimul act în faţa croatei Jana Cvjetko.

Judoka clubului nostru se întoarce, aşadar, acasă cu medalia de argint, însă performanţa realizată punctează şi în clasamentul mondial al cadeţilor, reper important în perspectiva Campionatelor Europene şi Mondiale de anul viitor, precum şi a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE).

Tot la categoria „57 kg” a participat din partea CSM-CFR-CSŞ Ploieşti şi Bianca Ungureanu, însă lipsa de experienţă, ea fiind la prima competiţie majoră europeană, a făcut-o să piardă încă din primul tur, la Santiago Santana Odalis (Germania).

Cele două sportive vor rămâne la Koper până miercuri, 2 noiembrie, pentru a participa la un stagiu internaţional de pregătire.

Ele sunt antrenate la club de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu.