Cu emoţii, că e mai… frumos: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Târgu Jiu 92-86!

Cu emoţii, că e mai… frumos: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Târgu Jiu 92-86!

CSM Petrolul Ploieşti a reuşit să lege trei victorii consecutive în Liga Naţională de Baschet Masculin după ce a trecut în această seară, în Sala „Olimpia”, cu 92-86 (33-21, 21-20, 22-19, 16-26) de CS Municipal Târgu Jiu!

Aparent facil, după debutul modest avut de adversari în acest sezon, cu cinci înfrângeri consecutive, senzaţie alimentată şi de un prim sfert în care am înscris din toate poziţiile, 33-21, meciul a cerut concentrare maximă până în ultimele secunde, oaspeţii agăţându-se de fiecare oportunitate ivită pentru a reveni în joc. Am condus inclusiv la 18 puncte, impresia fiind că nimic nu se mai poate întâmpla, dar, la fel ca la Târgu Mureş, am trăit periculos în ultimele minute, atunci când am încheiat neinspirat câteva atacuri, iar gorjenii au sperat că ar putea „fura” ceva pe secundele de final. Lovitura decisivă a dat-o însă Kenny Funderburk atunci când mai erau 10 secunde din meci, cu un şut precis de la distanţă ce a stabilit şi rezultatul final, 92-86 pentru CSM Ploieşti.

O victorie altfel meritată pentru formaţia care a condus, practic, confruntarea de la un capăt la celălalt, diferenţa de pe tabelă coborând rareori sub 10 puncte până la momentele petrecute în ultimele minute de joc. A fost un nou meci bun făcut de Popa Calotă şi Misters, Bogdan Popa şi Kenny Funderburk şi-au luat revanşa după jocul mai puţin consistent de la Târgu Mureş, iar Aughburns a arătat că începe să se integreze şi a venit cu 10 puncte şi 6 recuperări pentru a compensa ziua îngrozitoare a coşgeterului nostru de până acum, Veljko Brkic, care a început cu două faulturi în primele 90 de secunde, motiv pentru care a fost retras pe bancă, şi a încheiat, din păcate, cu o accidentare urâtă la glezna piciorului stâng, din cauza căreia a părăsit terenul în sfertul al treilea şi a plecat direct la spital, pentru radiografie.

Antrenorul Mihai Popa i-a folosit în această seară pe: Funderburk Jr. (17 puncte, 3×3), Misters (17, 1×3), B. Popa (15, 3×3), Milin (13, 1×3), O. Popa Calotă (11, 1×3), Aughburns (10), Mitchell (5), Brkic (2), Chiţu (2) şi A. Ene.

Campionatul Ligii Naţionale de Baschet Masculin se întrerupe pentru meciurile pe care echipa naţională a României le va disputa în Cipru (10 noiembrie) şi Portugalia (13 noiembrie), aşa că următorul meci al băieţilor noştri va avea loc abia duminică, 20 noiembrie, de la ora 18.00, pe terenul celor de la FC Argeş Piteşti.

Galerie foto: