Baschet, Liga Naţională: CSM Oradea, o altă „nucă tare” în drumul spre play-off!

Baschet, Liga Naţională: CSM Oradea, o altă „nucă tare” în drumul spre play-off!

După victoria spectaculoasă de la Craiova, CSM Petrolul Ploieşti continuă cu şanse reale lupta pentru accederea în play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin, însă următorul adversar este cel puţin la fel de dificil precum cel de sâmbătă. CSM Oradea, echipa pe care elevii lui Mihai Popa o vor întâlni mâine seară, începând cu ora 17.00, în Sala Sporturilor Olimpia, vine din postura de vicecampioană a României şi sfertfinalistă a FIBA Europe Cup, ocupantă a locului al 4-lea în ierarhia la zi, însă asta nu înseamnă că nu are punctele ei slabe. A parcurs o perioadă încărcată în ultima vreme, cu multe meciuri intense în competiţia continentală, iar asta i-a cam scăzut concentrarea în întrecerea internă, înfrângerile de la Constanţa (75-83) şi, mai ales, Rapid (74-76, după prelungiri) fiind greu de înţeles, chiar şi în condiţiile unui ritm de meciuri atât de ridicat.

De problemele trupei lui Cristian Achim vor încerca să profite mâine băieţii noştri, chiar dacă lotul nu este la 100% din potenţial, fiind incertă situaţia lui Johnathan Jordan, absent la Craiova din motive medicale, şi a lui Christian Chiţu, care a ieşit sâmbătă, din raţiuni similare, după nici două minute de joc. Chiar şi în aceste condiţii, obiectivul rămâne victoria, care ar fi a 4-a la rând, un record stagional după ce echipa a avut în acest sezon alte două serii de câte trei succese consecutive.

Meciul de mâine va fi transmis „în direct” de principalele canale de sport – DigiSport şi LookSport – dar poate fi urmărit şi pe canalul de youtube al Federaţiei Române de Baschet.

Accesul publicului la partida din Sala „Olimpia” este liber.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, confruntarea cu CSM Oradea este cea de-a opta pe teren propriu în 2022, echipa noastră având un bilanţ de şase victorii şi o singură înfrângere.