Box: Livia Botica a cucerit, din nou, Cupa României la „tineret”!

Box: Livia Botica a cucerit, din nou, Cupa României la „tineret”!

După cele trei titluri de campioni naţionali obţinute de băieţi la Braşov, în urmă cu două săptămâni, în aceste zile a venit rândul fetelor din cadrul secţiei de box a clubului să vină cu medalii de la ediţia 2022 a Cupei României. Şi sunt tot trei medalii cucerite, dar din metale diferite: una de aur, una de argint şi alta de bronz!

Cum era de aşteptat, Livia Botica şi-a confirmat supremaţia la categoria „81 kg” de la „tineret” şi a cucerit Cupa României pentru al treilea an la rând, după ce a trecut în finală de Ana Maria Iliescu (Buzău) prin RSC (Referee Stop Contest) în prima repriză. Pentru sportiva pregătită de Titi Tudor şi Adrian Pârlogea este a treia „cupă” consecutivă din carieră, după cele din 2020 şi 2021, ea reuşind astfel să-şi egaleze bilanţul titlurilor de campioană naţională, care sunt tot trei la număr (2019, 2020 şi 2021)!

În schimb, junioara Geanina Bănică a fost ghinionista delegaţiei noastre în contextul în care a boxat foarte bine în finala cu Daiana Andor (Basti Salonta), dar o lovitură primită la nas în repriza secundă i-a provocat o sângerare ce a dus la oprirea partidei. Ea vine, aşadar, acasă cu medalia de argint a categoriei „57 kg”, aceeaşi la care Florentina Ivănoiu a obţinut bronzul, ea fiind eliminată, ieri, în semifinale, de aceeaşi sportivă de la Salonta.

Cea de a patra sportivă înscrisă în competiţie de CSM Ploieşti, Beatrice Căldărariu (46 kg, junioară), a pierdut în faza sferturilor de finală.

Cupa României de Box Feminin pentru Cadete, Junioare, Tineret și Senioare a fost găzduită de Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu”, fiind organizată de CS Olimpia Bucureşti, în colaborare cu Federaţia Română de Box.

Galerie foto: