Gimnastică ritmică: un „bronz” şi un loc V la Cupa României şi Campionatul Naţional de Ansambluri!

Gimnastică ritmică: un „bronz” şi un loc V la Cupa României şi Campionatul Naţional de Ansambluri!

Sportivele secţiei de gimnastică ritmică a CSM Ploieşti au participat, în acest weekend, la Cupa României şi Campionatul Naţional de Ansambluri, competiţie organizată de federaţia română de profil în colaborare cu MTS, COSR şi cu Sprijinul ACS Ritmic Aly Gym Braşov în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi”, din Braşov.

După două zile de concurs, fetele noastre se întorc acasă cu un loc V ocupat de Denisa Stoian în competiţia senioarelor la Cupa României şi o medalie de bronz obţinută de cele mai mici sportive – junioarele IV (6-8 ani) – în concursul ansamblurilor. Din păcate, cealaltă sportivă senioară calificată, Miruna Ciocîrlan, cu aspiraţii îndreptăţite la o medalie, nu a putut fi prezentă din cauza infectării cu virusul SARS-CoV2, în aceeaşi situaţie aflându-se şi antrenoarea Simona Puiu (amândurora le dorim însănătoşire grabnică şi le transmitem că le aşteptăm înapoi în sala de antrenament!).

La Cupa României, Denisa Stoian a ocupat locul al V-lea cu un total de 66.100, după ce a primit 15.200 la cerc, 17.400 la minge, 17.500 la măciuci şi 16.000 la panglică. La fiecare categorie de vârstă a competiţiei au avut drept de participare primele şase sportive clasate la campionatele naţionale din luna septembrie, de la Bucureşti, Miruna venind atunci pe 4, iar Denisa, pe 5.

În competiţia ansamblurilor, CSM Ploieşti a fost reprezentat de Nectaria Stoica (8 ani), Giulia Stoian (8 ani), Alessia Trandafir (7 ani), Amira Sandu (6 ani), Teodora Avramescu (6 ani) şi Andra Dumitru (6 ani), medalia de bronz fiind obţinută cu un punctaj total de 7.700. Pe primele două locuri s-au situat ACS Ritmic Aly Gym Braşov (13.950) şi CSŞ Unirea Iaşi (9.500). Rezultatul este de apreciat cu atât mai mult cu cât cinci dintre cele şase sportive, excepţie făcând Nectaria Stoica, s-au aflat la prima competiţie majoră la care au participat.

Fetele au fost însoţite la competiţia de sub Tâmpa de antrenorul coordonator al secţiei, Liliana Băescu, şi de Gabriela Constantin, sportivă senioară a secţiei de gimnastică ritmică.

Galerie foto: