Focus pe medalii! Echipa de baschet fete “U15” debutează, mâine, la Turneul Final al campionatului!

Focus pe medalii! Echipa de baschet fete “U15” debutează, mâine, la Turneul Final al campionatului!

Medaliată cu bronz la ultimele două turnee finale de la categoria ei de vârstă, echipa de baschet fete „U15” a CSM Ploieşti se află în faţa unei noi competiţii cu trofeul pe masă, în care şi-a propus (cel puţin) să joace finala. Fetele pregătite de Loredana Munteanu, Corina Savu şi Robert Munteanu au ca argument omogenitatea unei echipe sudate în ultimii ani, dar şi parcursul foarte bun din cele trei turnee ale sezonului regular, care a însemnat 8 victorii şi o singură înfrângere (în faţa campioanei en-titre, ACS Dan Dacian Bucureşti, la doar 4 puncte diferenţă, 50-54), cu menţiunea că succesele au fost obţinute la minim 13 puncte diferenţă.

Turneul Final al campionatului feminin „U15” începe mâine şi se va desfăşura, până duminică, în Sala Polivalentă din Blejoi, cu primele opt echipe ale sezonului regular la start: ACS Dan Dacian Bucureşti, CSM Ploieşti, ACS Champions Bucureşti, ABC Leii Bucureşti, ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, Sportul Studenţesc Bucureşti, ACS Primo Megaball Piteşti şi CSŞ Craiova. Luându-se ca reper clasamentul general al primei faze a sezonului, echipele au fost împărţite în două grupe după cum urmează:

Grupa A

ACS Dan Dacian Bucureşti (locul 1 în sezonul regular), ACS Champions Bucureşti (locul 3), ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe (locul 5) şi ACS Primo Megaball Piteşti (locul 7)

Grupa B

CSM Ploieşti (locul 2), ABC Leii Bucureşti (locul 4), Sportul Studenţesc Bucureşti (locul 6) şi CSŞ Craiova (locul 8)

În grupe se va juca „fiecare cu fiecare”, iar primele două clasate se vor întâlni, încrucişat, în semifinale, regulamentul prevăzând un sistem similar şi în cazul locurilor 5-8.

Starea de spirit a fetelor noastre, dar şi modul în care va fi abordat turneul ne-au fost prezentate de antrenorul principal al echipei, Loredana Munteanu: „Am ajuns din nou la momentul în care se joacă pentru medalii, iar fetele sunt pregătite, cred eu, să facă un turneu mare. Venim după o primă parte a campionatului în care parcursul a fost foarte bun, dar le-am avertizat pe fete că, întotdeauna, turneul final înseamnă altceva. Se şterg cu buretele rezultatele de până acum şi o luăm de la capăt, aşa că, indiferent cum am câştigat în primele turnee în faţa echipelor pe care le vom întâlni la Blejoi, trebuie concentrare şi atenţie la fiecare minge jucată”.

Lotul de jucătoare pentru turneul de la Blejoi este următorul: Daria Iordăchescu, Daria Tănase, Agnes Zane, Karina Munteanu, Ioana Savu, Olivia Sandu, Cristina Grigore, Natalia Belhamra, Alexia Dedu, Alexia Apostolache, Andreea Dumitru, Sofia Voicu, Nazli Dănilă şi Daria Trican.

Toate meciurile turneului vor putea fi urmărite „în direct” pe pagina de facebook a prietenilor de la Baschet-Prahova.

Programul turneului

Miercuri, 19 mai 2021

Ora 10.00, ACS Dan Dacian – ACS Primo Megaball

Ora 12.30, ACS Champions – ACS Sepsi Sf. Gheorghe

Ora 15.00, CSM Ploieşti – CSŞ Craiova

Ora 17.30, ABC Leii Bucureşti – Sportul Studenţesc

Joi, 20 mai 2021

Ora 10.00, ACS Sepsi Sf. Gheorghe – ACS Dan Dacian

Ora 12.30, ACS Primo Megaball – ACS Champions

Ora 16.00, Sportul Studenţesc – CSM Ploieşti

Ora 18.30, CSŞ Craiova – ABC Leii Bucureşti

Vineri, 21 mai 2021

Ora 10.00, ACS Sepsi Sf. Gheorghe – ACS Primo Megaball

Ora 12.30, Sportul Studenţesc – CSŞ Craiova

Ora 16.00, ACS Dan Dacian – ACS Champions

Ora 18.30, CSM Ploieşti – ABC Leii Bucureşti

Sâmbătă, 22 mai 2021

Ora 10.00, Loc 3 Grupa A – Loc 4 Grupa B

Ora 12.30, Loc 3 Grupa B – Loc 4 Grupa A

Ora 16.00, Loc 1 Grupa A – Loc 2 Grupa B

Ora 18.30, Loc 1 Grupa B – Loc 2 Grupa A

Duminică, 23 mai 2021

Ora 9.00, Finala locurilor 7-8

Ora 11.30, Finala locurilor 5-6

Ora 14.00, Finala mică

Ora 16.30, Finala mare