Boxerii Marian Ghinoiu şi Iulian Dumitrescu şi-au aflat adversarii de la „mondialul” de tineret!

Boxerii Marian Ghinoiu şi Iulian Dumitrescu şi-au aflat adversarii de la „mondialul” de tineret!

Cei doi boxeri ai CSM Ploieşti care reprezintă România la Campionatul Mondial de Box pentru Tineret, ce se desfăşoară în aceasă perioadă la Kielce, Polonia, şi-au aflat, ieri, adversarii din primul tur al competiţiei. Marian Ghinoiu (49 kg, foto, primul din dreapta) şi Iulian Dumitrescu (75 kg, foto, primul din stânga) nu au fost prea norocoşi la tragerea la sorţi, cel puţin prin prisma faptului că vor boxa încă din turul preliminar, deşi la ambele categorii au fost sportivi care au mers direct în optimile de finală ale competiţiei: nu mai puţin de 10 la „49 kg”, acolo unde sunt înscrişi 22 de boxeri, şi 3 la „75 kg”, categorie ce are la start 29 de pugilişti.

Marian Ghinoiu este primul dintre cei doi ploieşteni care va boxa la Kielce, el urmând să-l întâlnească, în gala de miercuri seară, de la ora 21.30, pe reprezentantul Republicii Moldova, Dumitru Vieru. Dacă va trece de… vecinul de peste Prut, „Liliacul” îl va întâlni în „optimi” pe uzbekul Ibrokhim Ishjonov, care are „bye” în primul tur. Categoria „49 kg” are cei mai puţini sportivi înscrişi la start, 22.

Iulian Dumitrescu va debuta două zile mai târziu, în gala de vineri seară, şi, în primul tur, îl va avea drept adversar pe letonul Endijs Ivanovs. În cazul în care se va califica, el va boxa în optimile de finală ale competiţiei cu învingătorul partidei Antonio Grabic (Croaţia) – Aleksandr Trofimcuk (Lituania).

În competiţia masculină, România este reprezentată de şapte sportivi, ceilalţi români având următorii adversari în primul meci:

52 kg (28 sportivi): Marco Manea – Guerrero Cuadra (Nicaragua)

56 kg (26 sportivi): Adrian Preda – Pablo Capistrano (Brazilia)

60 kg (32 sportivi): Cristinel Măzăreanu – Elias Idrissi (Danemarca)

64 kg (34 sportivi): Andrei Musteț – Ilias Naseer (Danemarca)

69 kg (36 sportivi): Ioan Deaconu – Cem Kaya (Turcia)

Lotul naţional de tineret este pregătit de Relu Auraş, George Perţea şi Andu Vornicu.