Judoka Vanessa Tolea, campioană naţională la juniori 1 – „U21”!

Judoka Vanessa Tolea, campioană naţională la juniori 1 – „U21”!

Sala „NATO” a Hotelului Piatra Mare, din Poiana Braşov, a găzduit, în perioada 8-11 aprilie, Finala Campionatelor Naţionale de judo pentru juniori 1 – „U21”, individual şi pe echipe, competiţie la care au participat 237 de sportivi de la 85 de cluburi din ţară, la individual, şi 11 echipe, la masculin. Printre aceştia, s-au numărat şi reprezentanţii CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, care au reuşit să cucerească cinci medalii – una de aur, una de argint şi trei de bronz – două locuri V şi două locuri VII.

Cea mai bună performanţă a fost reuşită de  judoka Vanessa Tolea, care a devenit campioană naţională „U21” a categoriei „48 kg”, în timp ce Sergiu Anastase este vicecampion naţional al categoriei „81 kg”. Cele trei medalii de bronz au fost obţinute de Vladimir Grădinariu (66 kg) şi Alexandru Petre (81 kg), la individual, precum şi de echipa masculină a clubului, formată din Vladimir Grădinariu, Radu Mărculescu, Rareş Arsenie, Alexandru Petre, Sergiu Anastase, Ştefăniţă Niţescu, Denis Grădinariu, Fabian Doru şi Andrei Predescu.

Parcursul echipei CSM-CFR-CSŞ Ploieşti a fost următorul: victorie în primul tur cu 4-1 la CSŞ-CS Politehnica Iaşi, apoi înfrângere, în semifinale, cu 3-2 în faţa echipei care avea să devină vicecampioană naţională, LPS-CSŞ Bihorul Oradea, şi victorie clară, cu 5-0, în lupta pentru medaliile de bronz, în faţa celor de la LPS-CSM 2007 Focşani. Titlul de campioană naţională „U21” a fost câştigat de U-CSM Cluj-Dinamo.

La individual, cele două locuri V au fost obţinute de Rareş Arsenie (90 kg) şi Alexandra Ciurcă (52 kg), iar pe poziţia a VII-a au venit Rareş Costache (60 kg) şi Alexandra Stan (44 kg).

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu.