Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti, succes clar şi în derbiul cu CSU: 100-73!

Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti, succes clar şi în derbiul cu CSU: 100-73!

Două meciuri, două victorii pentru echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti, în primul turneu (şi singurul din acest an) al ediţiei 2020-2021 a Ligii I masculine! Băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu au câştigat, în această dimineaţă, clar, cu scorul de 100-73 (32-12, 17-26, 21-22, 30-13) derbiul local cu CSU Ploieşti, pe care l-au controlat de la un capăt la celălalt.

În aceeaşi formulă de start ca şi ieri (Şt. Neagu, A. Damian, C. Dumitru, A. Carabulea, A. Ene) CSM Ploieşti a început meciul de o manieră impresionantă, reuşind să nu primească niciun coş în primele 6 minute – graţie unei defensive agresive, dar şi câtorva greşeli… neforţate ale adversarilor, care l-au făcut pe antrenorul Sorin Hartman să solicite două time-out-uri în acest răstimp – dar şi să execute foarte bine schemele de atac şi să ducă tabela la 21-0.

A fost 32-12 după primul sfert, scorul s-a mai strâns în secvenţa secundă, în care „studenţii” au intrat mai bine în meci şi au profitat şi de rotaţia amplă făcută de Ionuţ Ivan, însă victoria băieţilor noştri nu a fost pusă în niciun moment la îndoială, diferenţa fiind permanent de minim 10 puncte. După 49-38 la pauză şi un sfert al treilea echilibrat, ultimul act a adus un nou forcing al CSM-ului, care a revenit la turaţia din debutul jocului şi pe fondul unei apărări agresive, a „furat” câteva mingi ce i-au adus coşuri uşoare pe contraatac. Şi, ca bonus, satisfacţia de a atinge 100 de puncte, performanţă marcată spectaculos, cu un coş deosebit al lui M. Comănescu, de la circa 9 metri!

Pentru CSM Ploieşti, au jucat astăzi: A. Carabulea (28 puncte, 5×3), A. Ene (19), Al. Chirilă (14, 1×3), C. Dumitru (11, 1×3), A. Damian (10, 1×3), M. Comănescu (10, 1×3), Şt. Neagu (4), I. Geangu (4), L. Dănescu, D. Petre, G. Angelian şi A. Rogozanu.

CSM Ploieşti încheie acest prim turneu al Diviziei A cu două victorii şi are programate următoarele partide oficiale în perioada 13-14 februarie, când se vor organiza turneele cu numărul 2.

Galerie foto: