Baschet fete „U14”: eşec cu ACS Dan Dacian şi CSM Ploieşti va lupta, din nou, pentru bronz!

Baschet fete „U14”: eşec cu ACS Dan Dacian şi CSM Ploieşti va lupta, din nou, pentru bronz!

Echipa de baschet fete „U14” a CSM Ploieşti va lupta, la fel ca în sezonul trecut, pentru medaliile de bronz ale campionatului, după ce a pierdut, astăzi, la mare luptă, scor 31-34 (6-4, 9-10, 10-10, 6-10), meciul decisiv din Grupa B a Turneului final, cu ACS Dan Dacian Bucureşti. Formaţia din Capitală devine, astfel, un fel de „bestia nera” pentru fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu, în contextul în care şi în urmă cu un an, la turneul final „U13”, de la Sfântu Gheorghe, se impuneau cu 55-44 în semifinale şi făceau penultimul pas spre câştigarea campionatului.

Meciul de astăzi a fost, aşa cum era de aşteptat, extrem de echilibrat, cele două echipe alternând la conducere până aproape de final, când bucureştencele au fost mai inspirate în ofensivă şi au reuşit să se desprindă la 4-5 puncte, impunându-se, până la urmă, cu 34-31. CSM-ul a început mai bine, a condus cu 6-1, a avut avantaj minim atât la pauză (15-14), cât şi înaintea ultimului sfert (25-24), dar n-a găsit cele mai bune soluţii în ultimele minute, când a pierdut ritmul adversarelor, a ratat aproape tot şi va trebui să joace, la fel ca în sezonul trecut, doar pentru medaliile bronz. De această dată, cu Olimpia Bucureşti.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat astăzi: Karina Munteanu (10 puncte), Ioana Savu (6), Daria Iordăchescu (5), Agnes Zane (4), Daria Tănase (3), Alexia Apostolache (2), Cristina Grigore (1), Natalia Belhamra, Alexia Dedu, Andreea Dumitru, Daria Trican şi Olivia Sandu.

În celălalt meci din Grupa B, ACS Rookies Oradea – ACS Champions CSŞ Nr. 6 Bucureşti 39-29, rezultat în urma căruia clasamentul final al grupei a arătat astfel: 1. ACS Dan Dacian (6 puncte); 2. CSM Ploieşti (5 puncte); 3. ACS Rookies Oradea (4 puncte); 4. ACS Champions CSŞ Nr. 6 (3 puncte).

În Grupa A, s-au consemnat rezultatele: Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe – Olimpia Bucureşti 58-40, Olimpia Bucureşti – CSŞ Craiova 48-28 şi, astăzi, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe – CSŞ Craiova 37-19.

Din păcate, în contextul în care, pentru comprimarea competiţiei, Federaţia Română de Baschet a decis să nu se mai dispute semifinale încrucişat (A1-B2 şi B1-A2), aşa cum se obişnuia, fetele noastre vor fi nevoite să joace doar pentru bronz, în timp ce, profitând şi de forfait-ul favoritei BC Slam Bucureşti, ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a reuşit să câştige Grupa A şi va juca mâine cu trofeul de campioană pe masă. Asta, deşi a ocupat doar locul al 6-lea la finalul sezonului regular (9 victorii şi 7 înfrângeri) şi a pierdut de două ori cu CSM Ploieşti, 46-57 şi… 28-62.

Programul finalelor de mâine:

Ora 8.30, locurile 5-6, ACS Rookies Oradea – CSŞ Craiova

Ora 8.45, locurile 3-4, CSM Ploieşti – CS Olimpia Bucureşti

Ora 9.00, locurile 1-2, ACS Dan Dacian Ploieşti – ACS Sepsi-SIC Stântu Gheorghe

 Galerie foto: