Baschet fete „U14”: victorie cu Champions şi CSM Ploieşti luptă mâine pentru finala mare!

Baschet fete „U14”: victorie cu Champions şi CSM Ploieşti luptă mâine pentru finala mare!

Echipa de baschet fete „U14” a CSM Ploieşti şi-a asigurat, astăzi, dreptul de a lupta pentru medaliile puse la bătaie la Turneul final ce are loc, în aceste zile, în Parcul Municipal Ploieşti Vest. Fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu au câştigat cu 34-9 (8-1, 14-0, 6-2, 6-6) partida susţinută la orele prânzului în compania celor de la ACS Champions CSŞ Nr. 6 Bucureşti, iar mâine, de la ora 11.15, vor da bătălia decisivă cu cealaltă formaţie a Grupei B care are două victorii, ACS Dan Dacian Bucureşti, pentru a merge în finala campionatului.

Influenţat de vântul care a bătut destul de tare, dovadă că nu am consemnat niciun coş de „3 puncte” sau, măcar, de la semidistanţă, meciul de astăzi a fost la discreţia fetelor noastre, care şi-au pus în valoare talia superioară şi au dominat cele două spaţii de „3 secunde”, reuşind să-şi asigure încă de la pauză o victorie „anunţată” şi de calculele hârtiei. Evident, profitând de diferenţa de pe tabelă, Loredana Munteanu şi Corina Savu şi-au permis, chiar, ca încă din sfertul al treilea să menajeze câteva dintre jucătoarele de bază, în perspectiva partidei decisive de mâine.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat astăzi: Daria Iordăchescu (6 puncte), Daria Tănase (6), Karina Munteanu (6), Agnes Zane (5), Natalia Belhamra (5), Alexia Dedu (4), Ioana Savu (2), Cristina Grigore, Andreea Dumitru, Alexia Apostolache, Daria Trican şi Olivia Sandu.

În celălalt meci din Grupa B, ACS Dan Dacian Bucureşti – ACS Rookies Oradea 46-32.

În Grupa A, rămasă cu trei echipe după forfait-ul favoritei BC Slam Bucureşti, lucrurile par destul de clare după primele două meciuri, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe fiind la un pas de finala campionatului, iar Olimpia Bucureşti pregătindu-se să lupte pentru medaliile de bronz. În primele două zile: Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe – Olimpia Bucureşti 58-40 şi Olimpia Bucureşti – CSŞ Craiova 48-28.

Mâine, aşadar, urmează finala Grupei B, între CSM Ploieşti şi ACS Dan Dacian Bucureşti, învingătoarea urmând să joace cu titlul de campioană pe masă, iar învinsa, pentru medaliile de bronz. Finalele sunt programate duminică.

Accesul spectatorilor la meciuri este interzis.

Turneele de la Ploieşti sunt organizate de Federaţia Română de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti.

Galerie foto: