Boxerul George Dumitrescu, în pregătire cu lotul olimpic al României!

Boxerul George Dumitrescu, în pregătire cu lotul olimpic al României!

Unul dintre boxerii de top ai Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, George Dumitrescu (20 ani), participă, de ieri, la pregătirea centralizată organizată de Federaţia Română de Box pentru lotul olimpic al României. Sportivul s-a prezentat la Complexul Sportiv Naţional „Nicolae Navasart”, de la Snagov, iar de mâine va merge pentru zece zile la Mangalia, acolo unde vor continua antrenamentele conduse de antrenorul lotului naţional de seniori, Dumitru Dorobanţu. La finele celor zece zile, sportivii vor fi supuşi, la Bucureşti, mai multor teste medicale, după care vor continua pregătirea la munte, federaţia urmând să aleagă una dintre variantele Cheile Grădiştei şi Poiana Braşov.

Sportivul pregătit de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea este campion naţional de seniori în 2019 şi 2020 la categoria „63 kg” şi are şanse reale de a se califica pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, care nu s-au putut desfăşura anul acesta şi au fost „mutate” în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. De altfel, George Dumitrescu ar fi trebuit să participe, în primăvara aceasta, la unul dintre cele două turnee de calificare programate la Londra şi Paris, însă primul (13-24 martie), la care a fost inspirat că nu a mers, a fost întrerupt tocmai din cauza pandemiei, iar cel de-al doilea a fost anulat.

Teoretic, următoarea întrecere internaţională de anvergură la care George Dumitrescu ar urma să participe ar fi Campionatul European „U22” din Turcia, programat în luna noiembrie, însă rămâne de văzut dacă, până atunci, sporturile de contact vor putea să organizeze astfel de competiţii.