Baschet junioare: fetele de bronz încep, în weekend, aventura de la „U14”!

Baschet junioare: fetele de bronz încep, în weekend, aventura de la „U14”!

Medaliate cu bronz în sezonul trecut la categoria de vârstă „U13”, fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu se pregătesc de debutul ediţiei de campionat 2019-2020, la finalul căreia şi-au propus accederea la turneul final şi eventual, reeditarea performanţei din ultimul an.

Campionatul „U14” debutează în acest weekend, iar pentru primul turneu fetele noastre au fost repartizate în Grupa 3, de la Iaşi, urmând să joace, sâmbătă, cu gazdele de la ACS BC Starters Iaşi şi cu CSM Moineşti.

În principiu, sistemul competiţional din acest an va semăna cu cel din sezonul anterior, în care s-au organizat mai multe turnee „în trei”, urmate de turneu final, dar au apărut şi anumite modificări, principala noutate fiind că se va ţine cont de numărul de victorii obţinute la fiecare turneu.

Lotul de sportive pe care Loredana Munteanu şi Corina Savu se vor baza în acest sezon la „U14” nu a suferit modificări faţă de anul anterior: Karina Munteanu, Daria Iordăchescu, Agnes Zane, Andreea Dumitru, Daria Tănase, Ines Vârlan, Olivia Sandu, Ioana Savu, Alexia Dedu, Alexia Apostolache, Sabina Chirilă, Natalia Bărăscu, Bianca Gheorghe, Maria Ionescu, Daria Trican şi Cristina Grigore.

Cealaltă echipă de baschet junioare pe care CSM Ploieşti a înscris-o în competiţiile organizate de FR Baschet, formaţia de „U15”, va începe campionatul la mijlocul lunii octombrie.