Iepele Saya Best CD şi Zi-Zi, performerele zilei pe Hipodromul Ploieşti!

Iepele Saya Best CD şi Zi-Zi, performerele zilei pe Hipodromul Ploieşti!

Circa 400 de spectatori au fost prezenţi, astăzi, pe Hipodromul Ploieşti, acolo unde a avut loc o nouă Reuniune hipică oficială, cu şase curse în program. Două au fost întrecerile de mare atracţie, Criteriul cailor de 2 ani şi Premiul Crescătorilor – Fortuna Gold, dar şi celelalte patru curse au fost spectaculoase, mai ales că împătimiţii turfului au avut din nou şansa de a trece pe la agenţia Casei de pariuri Fortuna, din incinta Hipodromului, pentru a miza pe favoriţi şi a trăi intens fiecare cursă.

Reuniunea a fost deschisă, la ora 10.15, de Criteriul cailor de 2 ani, cursă care, deşi a avut doar trei cai eligibili la start, a avut parte de un final interesant, iapa Saya Best CD reuşind să se impună pe ultima linie dreaptă în faţa armăsarului Dolce Dorel. Câştigătoarea, avându-l în sulky pe Mihai Păun, a fost premiată de Viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea.

Au urmat Premiul Meletin, în care s-a impus armăsarul Amir, condus de Marius Maftei, şi Premiul Mizantrop – Fortuna Bronze, al cărui câştigător a fost favorita Gamba, avându-l în sulky pe Adrian Marciu.

Apoi, de la 11.45, s-a desfăşurat cealaltă cursă a zilei aşteptată cu mare interes, Premiul Crescătorilor – Fortuna Gold, cu zece cai la start şi multe orgolii în joc. Marcată de un incident neplăcut, favoritul Girus du Patural ratând cursa din cauza unei… pene de cauciuc la sulky, întrecerea a fost câştigată de iapa Zi-Zi, condusă de Cristian Slate şi avându-l proprietar pe Cristian Dumitrache. Festivitatea de premiere a fost oficiată de maestrul emerit al sportului Titi Tudor şi de către reprezentantul Casei de pariuri Fortuna, Dermot Keelan.

Ultimele două curse ale zilei au fost câştigate de Aron K (Premiul Manuc – Fortuna Silver) şi Fine Boko (Premiul Maya).

Pe toată durata reuniunii, cei mai mici dintre spectatori s-au plimbat cu poneiul Star Light, în spaţiul special amenajat între cele două tribune.

Partenerii Complexului Hipodrom Ploieşti pentru reuniunea de astăzi au fost: Radio Prahova, Republika News, Fapt Divers, Teatrul Toma Caragiu, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti, Centrul de echitaţie „Luna horse” şi Casa de pariuri Fortuna.

Următoarea reuniune hipică oficială va avea loc sâmbătă, 12 octombrie, atunci când se va ţine „Premiul Agriculturii”, o alergare semiclasică rezervată cailor în vârstă de 4 ani şi mai în mari, pe distanţa de 2600 de metri. Tot atunci, va avea loc şi „Premiul fetelor”, tot o cursă semiclasică, la startul căreia pot fi înscrise iepe în vârstă de 3 ani şi mai mari.

Rezultatele oficiale ale reuniunii:

Proces verbal al comisiei de arbitraj:

Galerie foto: