Gimnastele Sabina Enache şi Anisia Drăgan merg la Centrul Naţional Olimpic pentru Junioare de la Arad!

Gimnastele Sabina Enache şi Anisia Drăgan merg la Centrul Naţional Olimpic pentru Junioare de la Arad!

Două dintre cele mai promiţătoare componente ale secţiei de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Sabina Enache şi Anisia Drăgan, se vor pregăti în cadrul Centrului Naţional Olimpic pentru Junioare de la Arad, care îşi începe activitatea chiar astăzi! Beneficiind de sprijinul COSR şi al CSM Arad, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică a înfiinţat centrul în această toamnă, cu obiectiv pe termen scurt formarea ansamblului care va reprezenta România la Campionatele Europene de Junioare din 2019.

Alături de elevele Simonei Puiu, alte opt sportive din ţară au fost selecţionate pentru a se pregăti, începând de astăzi, la Arad, sub îndrumarea Danielei Chiriac şi a Tatianei Novikova, urmând ca şase dintre cele zece gimnaste să facă parte din ansamblul pentru „europenele” de la Baku (31 mai – 2 iunie 2019).

În acest an, Sabina Enache este vicecampioană naţională la individual compus, precum şi medaliată cu aur la măciuci şi cu argint la panglică, iar împreună cu Anisia Drăgan a contribuit la medaliile de argint pe care CSM Ploieşti le-a cucerit în 2015 şi 2017, în competiţia junioarelor mici.

Bucuroasă pentru demersul realizat de forurile implicate, dar, evident, şi pentru convocarea sportivelor, coordonatorul secţiei de gimnastică ritmică a CSM Ploieşti, Liliana Băescu, ne-a declarat: „Salutăm cu entuziasm proiectul demarat cu Sprijinul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care începe astăzi la Arad, după îndelungi pregătiri. Este un proiect dorit de foarte mult timp de Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, dar care a fost dificil de pus în practică din cauza lipsei unei săli potrivite unui asemenea demers. Iată că secţia de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Municipal Arad, un club cu rezultate excepţionale la nivel naţional şi internaţional, pune umărul şi face în aşa fel ca aspiraţiile a zece sportive selecţionate anul trecut, pe 4 şi 5 septembrie, să capete contur. Suntem bucuroase să le regăsim, printre ele, pe două dintre gimnastele secţiei noastre, Sabina Enache şi Anisia Drăgan, care şi-au luat aseară, printre lacrimi – de emoţie, desigur! – la revedere de la colegele lor. Fetele de la Arad sunt fericitele posesoare ale unei săli proprii, visul oricărei antrenoare de ritmică, aşa că, de acum, nu mai trebuie decât multă muncă, atenţie şi seriozitate din partea tinerelor aspirante la statutul de gimnaste de mare performanţă. Un ansamblu este un organism care funcţionează unitar, chiar dacă este format din cinci identităţi diferite. Le urăm mult succes antrenoarelor Daniela Chiriac şi Tatiana Novikova şi le mai dorim să găsească pârghiile potrivite pentru a face acest ansamblu să funcţioneze! Să fie într-un ceas bun!”

Galerie foto: