Denisa Stoian şi Simona Puiu decolează, mâine, spre Buenos Aires! Baftă la JO de Tineret!

Denisa Stoian şi Simona Puiu decolează, mâine, spre Buenos Aires! Baftă la JO de Tineret!

În această după-amiază, Sala Polivalentă din cadrul Complexului Sportiv „Sydney 2000” din Izvorani a găzduit festivitatea de prezentare a echipei olimpice a României, care va participa la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires, ce vor debuta sâmbătă, 6 octombrie.

Printre cei 34 de sportivi care ne vor reprezenta la competiţia din Argentina se numără şi gimnasta Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Alexandra Denisa Stoian, care va fi însoţită de antrenoarea Simona Puiu.

La evenimentul de astăzi, care a fost transmis „în direct” de TVR, sportiva clubului nostru a fost susţinută de viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, de directorul CSM Ploieşti, Cristian Nica, şi de antrenorul coordonator al secţiei de gimnastică ritmică, arbitrul internaţional Liliana Băescu, performanţa Denisei fiind, fără îndoială, una remarcabilă. Aşa cum era normal, a fost prezentă şi preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu.

De altfel, Denisa Stoian şi Simona Puiu sunt singurele reprezentante ale judeţului Prahova la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, ce se vor desfăşura în perioada 6-18 octombrie.

Prezentarea echipei olimpice a României a fost onorată cu prezenţa de preşedintele Comitetului Olimpic Român, Mihai Covaliu, de ministrul Tineretului Şi Sportului, Ioana Bran, precum şi de ambasadorul Republicii Argentina în România, E.S. Felipe Alvarez de Toledo.

Echipa tricoloră va pleca spre Buenos Aires, via Amsterdam, mâine, la ora 13.55. România a calificat la competiţia din Argentina 14 sporturi dintr-un total de 32 şi va avea 34 de sportivi din cei 3998 de participanţi! Printre aceştia din urmă, singura sportivă ce va reprezenta ţara în concursul de gimnastică ritmică va fi ploieşteanca Denisa Stoian!

Galerie foto: