Debut cu stângul în faza semifinală pentru echipa de baschet feminin

Debut cu stângul în faza semifinală pentru echipa de baschet feminin

Echipa de baschet feminin a CSM-CSŞ Ploieşti a debutat, astăzi, cu o înfrângere în faza semifinală a campionatului Ligii I, pierzând clar, cu 52-86, disputa din Sala „Olimpia”, cu CS Phoenix Constanţa. A fost un eşec previzibil, în faţa uneia dintre formaţiile cu pretenţii ale celui de-al doilea eşalon, gruparea de la malul Mării, pregătită de sârbul Predrag Stanojcic şi având în componenţă şi două jucătoare de peste Ocean – Douglas şi Williams -, având un plus atât din punct de vedere al experienţei (majoritatea fetelor noastre fiind, încă, junioare), cât şi al valorii.

Elevele Loredanei Munteanu au avut doar două sferturi în care au reuşit să stea aproape de adversare, dificultăţile întâmpinate în a găsi drumul spre coş fiind compensate doar de o serie de aruncări de la distanţă care au oferit, spre exemplu, prilejul unei reveniri de la 22-32, la 31-32, la mijlocul sfertului secund.

Nu s-a putut însă mai mult, dar, cu siguranţă, seria de meciuri extrem de dificile pe care fetele le vor disputa în această fază semifinală a campionatului le va ajuta în viitor, atât în competiţia junioarelor, pe care echipa se axează, totuşi, cât şi în perspectiva evoluţiilor lor la nivel de senioare.

În etapa a doua a fazei semifinale, CSM-CSŞ Ploieşti va evolua, la sfârşitul săptămânii viitoare, la CSU Oradea.

CSM-CSŞ Ploieşti – CS Phoenix Constanţa 52-86 (19-27, 12-13, 11-34, 10-12)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 100.

CSM-CSŞ Ploieşti: L. Stănică (3 puncte), A. Dumitru (3), Şt. Ionescu (17), C. Dinu (9), Paşca (14). Au mai jucat: I. Ilaş (3), C. Popa, R. Mihai (3), Cl. Ştefan, B. Badea, C. Tănasă, C. Popa. Antrenori: Loredana Munteanu şi Corina Savu.

CS Phoenix: Douglas (21 puncte), Kirberg (10), B. Fota (12), Armanu (15), Măgureanu (5). Au mai evoluat: Williams (18 puncte), Marcu (1), Geleriu, Crăciun (2), T. Armanu (2), Florea, Grancea. Antrenor: Predrag Stanojcic.

 

Galerie foto: