CSM Ploieşti, de două ori argint la Campionatul Naţional de Şah pe echipe!

CSM Ploieşti, de două ori argint la Campionatul Naţional de Şah pe echipe!

Şahiştii de la CSM Ploieşti au participat, în perioada 27-29 iulie, în Sala Apollo, din Bucureşti, la Campionatul Naţional de Şah pe echipe, proba şah blitz, reuşind să ocupe, la două categorii de vârstă, treapta a doua a podiumului. Astfel, la „băieţi, U 18”, Sergiu Herea, Teodor Szocs şi Marian Sandu au cucerit medaliile de argint, după CSM Focşani 2007, iar la „băieţi, U 14”, Flavius Stroe, Alexandru Trăilă şi Ştefan Ţaga au luat tot argint, prima poziţie fiind ocupată de CS Şah Club Galaţi 1.

În afara sportivilor medaliaţi, CSM Ploieşti i-a mai avut înscrişi în concurs pe Cezar Iancu, Alexandru Radu, Antonia Radu, Matei Gheorghe, Cristina Boştiog, Elian Dumitru, Cezar Cortoceanu, Rareş Anghel, Mihai Militaru şi Ioana Marin, în cadrul a două echipe de 8 ani şi a uneia de 10 ani. De remarcat ar fi performanţa lui Rareş Anghel, din echipa „U10 ani”, care a reuşit să facă 6.5 puncte, în 7 partide disputate. Cei mai mulţi dintre micii şahişti ai clubului au fost la momentul debutului într-o competiţie de nivel naţional.

Şahiştii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi de Petre Nicolae Grigore.

Din cauza lipsei bugetului pentru competiţii la momentul startului turneului de la Bucureşti, sportivii nu au putut participa la concursul de şah clasic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.