Echipa de baschet fete „U16”, în semifinalele campionatului naţional!

Echipa de baschet fete „U16”, în semifinalele campionatului naţional!

Update: Adversara echipei noastre în prima semifinală de mâine va fi LAPI Dej, care a câştigat Grupa A după ce s-a impus cu 58-50 în derbi-ul cu CS Olimpia Bucureşti.

Echipa de baschet fete „U16” a CSŞ-CSM Ploieşti a reuşit, astăzi, să se califice în semifinalele campionatului naţional de profil, după ce a câştigat la un singur punct, 72-71, thriller-ul decisiv cu CSŞ Alexandria. Elevele cuplului Loredana Munteanu – Corina Savu veneau după o înfrângere, 58-60, cu CSU-Olimpia Braşov, în prima zi, şi o victorie, 68-45, obţinută ieri în faţa celor de la CSŞ Gloria Arad, şi aveau doar varianta unui succes, astăzi, pentru a merge în semifinalele turneului final din Bucureşti.

Şi au reuşit ca, la capătul unei partide de infarct, în care cele două echipe au alternat la conducere, iar spre final, adversarele păreau să se fi desprins decisiv, să revină spectaculos şi să obţină victoria ce le-a dus în semifinale. CSŞ Alexandria a condus cu 64-57 cu mai puţin de 4 minute înainte de final, dar fetele noastre au recuperat pas cu pas, au venit la 67-68 cu 80 de secunde rămase din meci şi, chiar dacă adversarele au reuşit o „triplă”, au avut replică: Ioana Ilaş a reuşit un lay-up pentru 69-71 şi, cu 41 de secunde înainte de final, Alexia Apostolescu a înscris o aruncare de 3 puncte, singura încercare a ei de la distanţă din meci, ce s-a dovedit decisivă: 72-71! Una peste alta, o victorie meritată, cel puţin dacă ţinem cont şi de faptul că fetele noastre au câştigat trei dintre cele patru sferturi ale întâlnirii: 12-15, 15-14, 19-17, 26-25.

În urma acestui rezultat, s-a făcut clasament „în trei” cu formaţiile ce au avut bilanţ de două victorii şi o înfrângere, iar CSŞ-CSM Ploieşti a ocupat poziţia secundă în Grupa B, după… învinsa de astăzi, CSŞ Alexandria.

Mâine, de la ora 14.00, tot în Sala „Prof. Octavian Dimofte”, din Bucureşti, fetele noastre vor susţine prima semifinală a turneului final, adversara urmând să fie decisă în această seară, când, de la ora 18.00, se confruntă cele două formaţii care au dominat Grupa A, gazda CS Olimpia Bucureşti şi LAPI Dej. Învingătoarea din această confruntare va fi adversara CSŞ-CSM Ploieşti.

Cifrele fetelor noastre în partida decisivă de astăzi au fost următoarele: Ştefania Ionescu (21 puncte), Lorena Stănică (19, 3×3), Alexia Apostolescu (17, 1×3), Ioana Ilaş (6), Bianca Badea (5), Andreea Dumitru (4). Au mai jucat Claudia Ştefan şi Cosmina Simion.

Leave a Reply

Your email address will not be published.