Gimnastele de la CSM Ploieşti, 13 medalii la „DuGym Cup 2016”!

Gimnastele de la CSM Ploieşti, 13 medalii la „DuGym Cup 2016”!

Delegaţia Clubului Sportiv Municipal Ploieşti care a participat, în perioada 8-10 decembrie, la prima ediţie a „DuGym Cup”, o competiţie internaţională de gimnastică ritmică organizată în premieră în Emirate, se întoarce acasă cu un bilanţ excelent: 13 medalii, dintre care una de aur, şapte de argint şi cinci de bronz!

Sub îndrumarea antrenoarei Simona Puiu şi supravegherea atentă a coordonatoarei secţiei, Liliana Băescu – prezentă, însă, la competiţie şi în calitate de arbitru -, gimnastele Alexandra Denisa Stoian, Livia Harcan, Miruna Ciocîrlan şi Rebecca Gabriela Constantin au avut evoluţii foarte bune, care le-au oferit, tuturor, prilejul de a urca pe podiumul de premiere.

Dacă joi a fost ziua rezervată antrenamentului oficial şi acomodării cu sala de concurs – „Al Manara Sports Hall” din Dubai -, vineri, primele două gimnaste care au intrat în competiţie au fost Livia Harcan şi Gabriela Constantin. Şi au făcut-o impecabil! Livia a câştigat aur la minge şi argint la măciuci şi individual compus (două exerciţii în program), iar Gabriela a luat de trei ori argint: la individual compus, coardă şi cerc! Bonus – Livia Harcan a fost declarată Miss Graceful, fiind considerată cea mai graţioasă sportivă a primei zile de concurs.

Ieri, a venit rândul Denisei Stoian şi al Mirunei Ciocîrlan să concureze şi, evident, să urce pe podium: Denisa a cucerit o medalie de argint, la cerc, şi trei de bronz, la individual compus, măciuci şi panglică, iar Miruna a luat argint la minge şi de două ori bronz, la individual compus şi coardă!

Din delegaţia României au mai făcut parte gimnastele Laura Aniţei şi Andreea Cristina Verdeş, precum şi antrenoarea Cătălina Radu, de la CSŞ „Anghel Saligny” Iaşi, care au îmbunătăţit bilanţul „tricolorelor” cu alte două medalii de aur, cinci de argint şi una de bronz!

Astăzi şi mâine, fetele vor participa la un Master Class ale cărui puncte de referinţă vor fi o serie de sportive de clasă mondială, precum medaliata cu bronz de la Rio, Anna Rizatdinova (Ucraina), Dora Vass (Ungaria) sau Mariya Mateva (Bulgaria).

„DuGym Cup” este un concurs de gimnastică ritmică desfăşurat în premieră la Dubai, la care au participat peste 250 de sportive din 21 de ţări. Prezenţa fetelor noastre la această competiţie e parte din proiectul „Ploieştiul pe harta gimnasticii ritmice internaţionale”, susţinut prin finanţare nerambursabilă din fondurile publice ale Municipiului Ploieşti, alocate pentru activităţi nonprofit.

 

Galerie foto:

Leave a Reply

Your email address will not be published.