E real şi e absurd: nu se găsesc soluţii pentru evitarea colapsului!

E real şi e absurd: nu se găsesc soluţii pentru evitarea colapsului!

Handbalistele de la CSM Ploieşti au arătat, şi ieri, în prima zi a turneului din Sala „Olimpia”, că sunt profesioniste şi îşi fac treaba pe teren. Neplătite de trei luni, Mihaela Tivadar şi colegele sale au câştigat fără emoţii partida cu HCM Râmnicu Vâlcea, în aşteptarea unor veşti bune din partea Primarului Ploieştiului, Adrian Dobre. Edilul s-a ţinut de promisiunea făcută luni şi a venit la sală, dar noutăţile au fost departe de speranţele fetelor şi ale iubitorilor handbalului, ai sportului, din Ploieşti. Având în mână un răspuns de la Ministerul de Finanţe – nu cel oficial, totuşi, care este aşteptat astăzi – primarul le-a transmis fetelor, imediat după meci, pe parchet, că nu are răspunsul pozitiv dorit, legat de PFA-uri.

Replicile edilului au început, mai toate, cu „din păcate”, iar jucătoarele au înţeles rapid că singura cale certă de urmat pentru ele este să-şi depună memorii la Federaţia Română de Handbal pentru a devenit libere de contract şi a-şi primi atât banii restanţi, cât şi pe cei pentru următoarele luni. La momentul discuţiei, singura variantă identificată pentru rezolvarea situaţiei a fost găsirea unor sponsori care să acopere salariile restante, demers extrem de dificil de realizat „din scurt”, chiar şi în cazul unei echipe ce ar trebui ca, peste o lună, să reprezinte România în competiţiile europene.

Nu se găsesc însă soluţii pentru viitor, hăţişul legislativ, dar şi… liniştea care vine dinspre departamentele economic şi juridic ale Primăriei – de unde poate că ar fi normal să se ofere calea legală -, paralizând, practic, activitatea clubului. Şi, mai grav, fiind aproape să ducă la dispariţia echipei de handbal, pentru că fetele vor pleca în scurt timp, şi a celei de baschet masculin, două dintre cele trei echipe – alături de voleibaliştii de la Tricolorul LMV Ploieşti – care reprezintă în acest moment Ploieştiul în elita sportului românesc! Oare, ne permitem aşa ceva?

Nu e prea mult ca, într-un moment în care echipa de handbal feminin are cea mai bună performanţă din istorie şi arată foarte bine în teren, să o distrugem? Nu ar fi penibil ca Primăria, prin CSM Ploieşti, să plătească nişte sportive (pentru că deciziile comisiei acestea vor fi, de obligativitate de plată a contractelor), dar şi o posibilă amendă la Federaţia Europeană de Handbal, fără ca iubitorii handbalului să „beneficieze” de jocul fetelor? Nu vi se pare incredibil că în toată ţara există CSM-uri care îşi plătesc sportivii şi antrenorii, iar la noi e ilegal şi nu avem soluţii? Oameni buni, e absurd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.