Visul frumos prinde contur!

Visul frumos prinde contur!

Într-o atmosferă electrizantă și în compania mai multor personalități din lumea baschetului, handbalului, dar și a muzicii, baschetbaliștii de la CSM Ploiești au făcut primul pas către promovarea în Liga Națională. Victoria cu Timba, conturată prin multă muncă, sudoare în apărare și decizii inspirate luate în atac, le oferă lui Dumitrescu și compania perspective frumoase înaintea unui meci cu Politehnica Iași, care, în funcție și de rezultatul primei partide de mâine, le-ar putea deschide larg porțile către primul eșalon.

 

Dorind, parcă, să demonstreze că au tras învățămintele necesare din înfrângerile cu CSM Ploiești, din faza semifinală, bănățenii au început mai bine, punând puncte ușoare pe tabelă în primele minute. A fost 4-6 (min 3), dar reușita lui Ionescu, din „downtown” avea să răstoarne pentru prima dată tabela în favoarea echipei noastre. Au urmat, apoi, momente ceva mai confuze în defensiva gazdelor, de care elevii lui Bogdan Murărescu au știut să profite și să revină în față, prin reușitele lui Lazăr și Pătru.

Cu Ionescu și Casale, reveniți pe parchet în locul lui Gîrbea și Ciotlăuș, ploieștenii au început să transpire în defensivă, iar roadele s-au văzut imediat pe tabelă. Sub privirile deloc îngăduitoare lui Eugen Ilie și ale lui Cătălin Burlacu, băieții noștri au avut grijă să-și facă viața ușoară în plan ofensiv, unde Gavrilă a fost imbatabil sub panou, în timp ce „veteranii” Santana și Căpușan și-au pus experiența în slujba echipei, pentru unele combinații ce au zguduit puternic defensiva Timbei. Fără punct marcat în primele cinci minute ale sfertului 2, și fără coș din acțiune până la intrarea în ultimele 30 de secunde ale secvenței, vizitatorii au pierdut tot mai mult teren în fața unei formații prahovene care a zburdat, realmente, pe teren, 36-23 (min 20), făcându-și fanii să-i aplaude la scenă deschisă.

Începutul părții secunde l-a găsit „în mână” pe Căpușan, care a lovit decisiv de la distanță, în ultima secundă a atacului, pentru ca, doar câteva zeci de secunde mai târziu, să „înțepe” coșul din 45 de grade, pentru 41-26. La acest scor, Bogdan Murărescu și-a chemat elevii la ordine, pentru retrasarea schemelor, dar „șocul” provocat nu a avut efectul scontat, întrucât, chiar și fără un conducător de joc veritabil pe parchet – căpitanul Vlad Dumitrescu evoluând minute bune pe poziția 1, CSM Ploiești a continuat să impună ritmul și Movileanu a ridicat sala în picioare printr-un coș de la distanță pe care stătea scris 51-32.

Fără să aibă nimic de pierdut în ultimele zece mintue, Timba a încercat să se apropie pe tabelă printr-un joc ceva mai diversificat în atac, Lazăr trecându-și rapid în cont 4 puncte, numai bune ca să-i dezmorțească pe băieții lui Eugen Ilie. Movileanu, din zero grade, a servit încă o dată „specialitatea casei”, pentru 54-38 (min 34), pentru ca, ulterior, Căpușan să-l pedepsească pe Filip printr-o reușită de la semidistanță care l-a lăsat fără replică pe adversarul său direct. Cu Neagoe trimis pe teren pentru a bifa ultimele trei minute ale întâlnirii, CSM Ploiești nu a simțit nicio adiere de presiune din partea adversarilor, reușind, chiar, să-și dozeze efortul în perspectiva partidei de mâine, cu Politehnica Iași. Per ansamblu, o victorie meritată, la capătul unei partide desfășurate, într-o proporție covârșitoare, într-o singură direcție: spre promovare!

 

Cezar Ouatu a intonat imnul, Ardean-Elisei a făcut primul angajament!

Cunoscutul contratenor ploieștean, Cezar Ouatu, a răspuns afirmativ invitației lansate de către organizatorii evenimentului din „Olimpia” și, înaintea partidei, a intonat imnul de stat al României, sub privirile celor aproximativ 1.700 de spectatori prezenți în sală. Surprizele Clubului Sportiv Municipal pentru fani nu s-au oprit aici, întrucât, imediat, și-a făcut apariția pe parchet și Valentina Ardean-Elisei, „căpitanul” echipei naționale feminine de handbal oferind primul angajament al întâlnirii. Nu au lipsit, evident, nici concursurile pentru fani, unul dintre acestea răsplătindu-și, deja, câștigătorii prin tricouri special realizate pentru acest eveniment.

 

Încă un concurs pe facebook!

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti interacţionează cu fanii baschetului pe parcursul turneului de promovare din Sala Sporturilor Olimpia, pregătind un concurs cu premii pentru cei mai activi suporteri de pe facebook.

Concursul este cu bătaie lungă şi se adresează tuturor spectatorilor prezenţi la sală, care, în schimbul unui check-in PUBLIC sau a unei postari cu o poză din sală pe facebook, cu htagul ‪#‎PromovareCSMPloiesti, vor putea primi, din partea sponsorilor evenimentului, un pachet promoţional ce conţine o şapcă, o umbrelă şi un set de geluri de duş. Am pregătit 6 astfel de pachete pentru 6 concurenţi care vor strânge până duminică, înaintea ultimului meci al turneului, cele mai multe aprecieri la postarea PUBLICĂ, însoţită de htagul de mai sus. Suporterul cu cele mai multe aprecieri venite din partea prietenilor va primi, pe lângă pachetul promoţional, şi un rucsac şi o minge de baschet.

 

CSM Ploiești – Timba Timișoara 71-60 (36-23)

Scorul pe sferturi: 13-16, 23-7, 15-11, 20-26

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 1.700.

CSM Ploiești: Ionescu, Movileanu, Ciotlăuș, Santana, Căpușan.

Timba Timișoara: Pătru, Colceriu, Medgyesy, Kovacevic, Lazăr.

 

CSM Ploiești: Movileanu (11 puncte), Ciotlăuș (6), Dumitrescu (2), Ene (2), Gavrilă (7), Gîrbea (6), Santana (11), Căpușan (17), Ionescu (6), Casale (2), Neagoe (1), Scărlătescu. Antrenor: Eugen Ilie.

Timba Timișoara: Stănescu (7), Medgyesy (11), Pătru (16), Colceriu (2), Lazăr (8), Kovacevic (13), Filip (3), Pop, Kelemen, Rada, Veina. Antrenor: Bogdan Murărescu.

Arbitri: Laurențiu Grigoraș (Buzău), Ciprian Stoica (Sibiu), Dragoș Nicolae (București).

Comisar: Mircea Martiș (București).

 

Rezultatele primei zile:

Olimpic Baia Mare – Politehnica Iași 90-78

CSM Ploiești – Timba Timișoara 71-60

 

Programul zilei de sâmbătă:

Timba Timișoara – Olimpic Baia Mare (ora 17:15)

CSM Ploiești – Politehnica Iași (ora 19:30)

 

Programul zilei de duminică:

Politehnica Iaşi – Timba Timişoara (ora 12.45, Digi Sport)

CSM Ploieşti – BCM Olimpic Baia Mare (ora 15.00, Digi Sport)

* Atenţie! Programul ultimei zile a fost modificat la solicitarea postului care transmite meciurile, Digisport!

Leave a Reply

Your email address will not be published.