Preşedintele coboară pe parchet: Cătălin Burlacu va juca pentru CSM Ploieşti!

Preşedintele coboară pe parchet: Cătălin Burlacu va juca pentru CSM Ploieşti!

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a făcut, astăzi, primul transfer important în perspectiva participării în Liga Naţională: Cătălin Burlacu a semnat, în prezenţa directorului Cezar Stoichiciu, un contract valabil pentru următorul sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă unul!

După ce a contribuit la promovarea echipei în Liga Naţională din postura de preşedinte onorific al secţiei de baschet din cadrul CSM Ploieşti, cel mai important baschetbalist român al ultimului deceniu a decis să-i ajute pe băieţi şi din teren, cel puţin în primul sezon petrecut de CSM Ploieşti în primul eşalon al baschetului românesc. Venit după un sezon la SCM Craiova, Cătălin Burlacu a declarat pentru site-ul oficial al clubului: „Mă simt deosebit de emoţionat în aceste momente în care văd cum creşte acest proiect minunat numit CSM Ploieşti, cu menţiunea că vreau să le mulţumesc încă o dată primăriei, consiliului local, ploieştenilor ce ne-au susţinut şi ne vor susţine şi viitorilor parteneri privaţi. Sunt deosebit de onorat să răspund afirmativ ofertei făcută de club jucătorului Cătălin Burlacu, deci am decis să rămân pe parchet alături de acest minunat colectiv care stă să se contureze, de la o zi la alta. Fiţi siguri, vom construi o echipă care vrea doar performanţă la nivel înalt! Să ne bucurăm împreună că Ploieştiul a revenit pe harta baschetului românesc şi, în curând sper eu, pe harta baschetului european. Hai CSM Ploieşti!” Cătălin Burlacu va fi, în continuare, şi preşedinte onorific al secţiei de baschet a clubului.

La rândul lui, directorul clubului, Cezar Stoichiciu, a declarat: „Sunt fericit că am obţinut acordul lui Cătălin Burlacu de a ne ajuta şi din postura de jucător în Liga Naţională, acolo unde experienţa lui va conta foarte mult. Sunt convins că fostul căpitan al Asesoftului şi al Craiovei va reuşi să-i strângă în jurul lui pe băieţi şi că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele pentru viitorul sezon: clasarea pe podium şi cîştigarea Cupei României”.

La aproape 39 de ani, Cătălin Burlacu este unul dintre cele mai bune produse ale baschetului românesc de după Revoluție și, totodată, jucătorul de al cărui nume se leagă cea mai prodigioasă perioadă din istoria baschetului ploieștean. Ajuns în 2003 la Ploiești, alături de regretații Toni Alexe și Vladimir Arnautovic, fostul căpitan al primei reprezentative și-a trecut în palmares, alături de CSU Asesoft, 9 titluri de campion (2004, 2005, 2006, 2009, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015), 4 Cupe ale României (2004, 2005, 2006, 2009), o Supercupă (2014) și trofeul FIBA Europe Cup (2005), punând, totodată, umărul la campanii de succes în EuroCup și EuroChallenge și la victorii memorabile în „Olimpia”, cum ar fi cele cu Lokomotiv Rostov, Banvit Bandirma, Spartak St. Petersburg, Lietuvos Rytas sau Hapoel Ierusalim.

De-a lungul carierei, Burlacu a mai evoluat la Politehnica Iași, West Petrom Arad și SCM U Craiova, în țară, dar și pentru Brandt Hagen (Germania), BC Kalev (Estonia) și Air Avellino (Italia), în străinătate. CV-ul său mai cuprinde un titlu, în România, cu West Petrom Arad (2002) și o Cupă, în Italia, în 2008.

burlacu1

Leave a Reply

Your email address will not be published.