Încredere dobândită pe Bega pentru derbiul cu Iaşiul!

Încredere dobândită pe Bega pentru derbiul cu Iaşiul!

Pe un trend ascendent, dictat de cele trei victorii consecutive obținute în faza semifinală a Ligii I, baschetbaliștii de la CSM Ploiești s-au întors cu un succes muncit de la Timișoara, care le oferă perspective frumoase pentru acontarea primei poziții la intrarea în turneul de promovare. La capătul unei partide interesante, cu un ritm bun și răsturnări de situație în partea secundă, băieții lui Eugen Ilie s-au impus cu 72-71, parafând un nou rezultat pozitiv pe un teren „greu de digerat” de către adversarele din „semifinale”.

Ploieștenii au abordat jocul din Sala „Constantin Jude” cu gândul de a reveni în fotoliul destinat liderului, înaintea derbiului cu Politehnica Iași, de duminica viitoare, din „Olimpia”. Drumul către victorie a fost unul pe alocuri anevoios, dar care, prin pașii făcuți cu pricepere în repriza a doua, s-a pavat, practic, de la sine, abordarea băncii tehnice, coroborată cu deciziile de moment ale tuturor celor implicați în acest „film” făcând ca Dumitrescu și compania să treacă primii linia de sosire.

Povestea meciului s-a scris în secvențele de final, când Căpușan a poposit la libere la scorul de 71-70, aruncând presiunea pe umerii gazdelor, care, la ultimul atac, nu au putut trece de zidul „alb-albastru”, excelent regizat, de pe margine, de Eugen Ilie. Astfel s-a scris istoria unui meci în care echipa noastră a oferit 10 marcatori, spre deosebire de cei doar 6 ai timișorenilor. Victoria unei echipe, victoria unei abordări curajoase și puterea de a reveni, acestea sunt coordonatele principale ale unei seri cu bătaie lungă pe Bega, terminată într-un mod demn pentru un lider care se respectă și respiră aerul tare al înălțimilor.

Timba Timişoara – CSM Ploieşti 71- 72 (44-32)

Scorul pe sferturi: 16-18, 28-14, 18-22, 9-18

Timba: Medgyesy, Pătru, Colceriu, Kovacevic, Lazăr.

CSM Ploiești: Ionescu, Movileanu, Gîrbea, Neagoe, Căpușan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.