Băieţii întorc cărţile pentru calificare, în „Olimpia”!

Băieţii întorc cărţile pentru calificare, în „Olimpia”!

CSM Ploieşti – BCM Olimpic Baia Mare, vineri, ora 18:30

După o pauză forţată, la finalul săptămânii trecute, prilejuită de reprogramarea jocului de la Timişoara, cu Timba, baschetbaliştii de la CSM Ploieşti se întorc în competiţie acolo unde se simt cel mai bine. Vineri seară, Sala Sporturilor Olimpia promite să fie la înălţime într-un meci cu BCM Baia Mare care le poate asigura băieţilor lui Eugen Ilie calificarea matematică la turneul de promovare, înaintea „restanţei” din Banat şi a ultimei etape, de pe teren propriu, cu Politehnica Iaşi.

Într-o serie semifinală în care doar CS Cuza Sport Brăila nu a putut ţine pasul cu adversarele sale, împiedicându-se din start şi rămânând, încă de la jumătatea întrecerii, fără şanse de calificare la turneul final, ploieştenii şi-au calculat cu grijă paşii, pentru a alunga emoţiile, pe cât posibil, din actuala ecuaţie. Cu cinci victorii şi două înfrângeri, la activ, Vlad Dumitrescu şi colegii săi trebuie să rămână concentraţi până la final, întrucât calculele hârtiei arată că nicio echipă din serie nu poate avea, pentru moment, certitudinea prezenţei la turneul de promovare, problemă ce se va lămuri, într-o oarecare măsură, după această etapă.

La fel de adevărat este şi faptul că adversara din Maramureş se ghidează, practic, după aceleaşi coordonate, nevoia de victorie fiind prezentă şi în vestiarul acesteia, cu amendamentul că băimărenii au disputat deja opt partide, spre deosebire de ploieşteni, care deţin o variantă în plus pentru a parafa calificarea. Ţinând cont de toate aceste aspecte, este clar că meciul din „Olimpia” va fi unul aprig disputat, ce poate căpăta nu doar o porţie consistentă de adrenalină, ci şi accente dramatice, spectacol şi o luptă fizică pe măsură.

Clasament

1. Politehnica Iaşi (5-2) – 12 puncte

2. CSM Ploieşti (5-2) – 12 puncte

3. Timba Timişoara (4-3) – 11 puncte

4. BCM Olimpic Baia Mare (4-3) – 11 puncte

5. Ştiinţa Bucureşti (3-4) – 10 puncte

6. CS Cuza Sport Brăila (0-7) – 7 puncte

Etapa a IX-a: CSM Ploieşti – BCM Olimpic Baia Mare, Politehnica Iaşi – Timba Timişoara, CS Cuza Sport Brăila – Ştiinţa Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.