Victorie strânsă la Galaţi, dar calculele se complică!

Victorie strânsă la Galaţi, dar calculele se complică!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti se întorc, aşa cum era de aşteptat, cu trei puncte din deplasarea de la Galaţi, unde s-au impus în această seară la limită, cu 29-28, după ce gazdele au condus la pauză cu 17-16. A fost cel de-al patrulea succes consecutiv reuşit în faţa celor de la Danubius în acest sezon, dar cel mai greu conturat, de reţinut fiind, totuşi, faptul că elevii lui Dragoş Dobrescu au condus spre final cu cinci goluri, 28-23, dar au trăit periculos din cauza a două eliminări primite, ce le-au permis gazdelor să vină la 27-28 şi să spere într-o remiză. Botezatu a marcat însă singurul său gol din meci în cel mai delicat moment şi, la 27-29, Danubius nu a mai avut timp decât să reducă diferenţa, în ultimul minut.

„Am început bine şi am condus în debut, dar în minutul 14 s-a accidentat Claudiu Dediu, care a suferit o uşoară întindere, şi am început să avem probleme. Am fost conduşi la pauză cu un gol, dar am revenit în partea secundă şi în minutul 53 conduceam cu 28-23. Din păcate, am ratat un contraatac, apoi au venit două eliminări şi am suferit puţin pe final, pentru această victorie. E bine că am câştigat şi că avem un moral bun pentru meciul important de miercuri, cu CSM Focşani, în care este obligatoriu să ne impunem”, a declarat coordonatorul secţiei de handbal masculin a CSM Ploieşti, Ion Nicolae, cel care i-a remarcat la acest joc pe portarul Daniel Rotaru, care a intrat în minutul 25 şi a avut o evoluţie foarte bună, precum şi pe jucătorii de câmp Bogdan Botezatu şi George Stăncioiu.

Dragoş Dobrescu i-a folosit în partida din această seară pe: Szopka, Antonaru, Rotaru – Capotă (7 goluri), Turcu (5), Stăncioiu (5), Al. Farcaş (4), Dediu (2), Tărîţă (2), Hoinaru (2), Botezatu (1), Zamfir (1), Hodorogea.

Pentru CSM Ploieşti urmează, în etapa a III-a a play-out-ului, partida de miercuri (ora 18.00), din Sala Sporturilor Olimpia, cu CSM Focşani, extrem de important în lupta directă pentru evitarea retrogradării directe. Calculele din zona fierbinte s-au complicat după etapa de astăzi, în condiţiile în care Focşaniul a câştigat suspect de uşor meciul de pe teren propriu cu HC Vaslui şi se menţine la un punct în spatele formaţiei noastre.

Play-out – Etapa a II-a

Danubius Galaţi – CSM Ploieşti 28-29 (16-15)

CSM Focşani – HC Vaslui 29-19 (14-10)

Energia Tg. Jiu – Minaur Baia Mare 24-25 (13-12)

Clasament play-out

1. Energia Târgu Jiu – 27 puncte

2. Minaur Baia Mare – 25 puncte

3. Handbal Club Vaslui – 19 puncte

4. CSM Ploieşti – 17 puncte

5. CSM Focşani – 16 puncte

6. Danubius Galaţi – 1 punct

Etapa a III-a (miercuri, 20 aprilie): CSM Ploieşti – CSM Focşani, HC Vaslui – Energia Tg. Jiu, Minaur Baia Mare – Danubius Galaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.