Răspuns ferm al baschetbaliștilor ploieșteni

Răspuns ferm al baschetbaliștilor ploieșteni

Pauza dintre tur și retur, în faza semifinală a Ligii I, a fost de bun augur pentru baschetbaliștii de la CSM Ploiești, care au obținut, în această seară, la Brăila, o victorie extrem de importantă în perspectiva calificării la turneul de promovare. În Sala Polivalentă „Danubius”, băieții pregătiți de Eugen Ilie nu au stat la discuții cu „lanterna” CS Cuza Sport, de care au trecut cu 80-53, bifând, astfel, al patrulea succes de pe tabloul semifinal.

La malul Dunării, CSM Ploiești a realizat unul dintre cele mai solide jocuri din actualul sezon, demonstrând că este capabilă să lase în urmă ultimele două deplasări și să trateze, cu maximă concentrare, fiecare element al partidei împotriva codașei brăilene. A fost, practic, un meci decis în prima jumătate a sa, în condițiile unei ofensive generoase, care a furnizat 53 de puncte, coroborată cu o apărare agresivă, eficientă și deloc permisivă. Titularizat în premieră într-o confruntare din faza semifinală, Movileanu a suferit o entorsă în secvențele de debut și a fost imediat înlocuit, staff-ul tehnic al echipei noastre lăsându-l pe bancă până la final, pentru a nu risca o accidentare mai gravă. Chiar și fără „shooter”-ul ploieștean, formația antrenată de Eugen Ilie, ajutat de pe bancă de „secundul” Cătălin Ștefănescu, nu a avut niciun fel de probleme în a impune ritmul de joc și în a se distanța, treptat, pe tabelă pentru o victorie clară, la 27 de puncte, diferență consemnată, de altfel, și la pauza meciului.

„A fost un joc în care chiar am făcut ceea ce trebuia, în mare parte, ținând cont de faptul că am avut o săptămână foarte bună din punct de vedere al antrenamentelor efectuate. Consider că începe să se vadă munca depusă, dar, în același timp, trebuie să spunem că mai este mult până departe. Prin această victorie am făcut un nou pas către obiectivul propus, calificarea la turneul de promovare, însă nimic mai mult de atât”, a declarat antrenorul Eugen Ilie.

Etapa următoare, CSM Ploiești va juca pe teren propriu, duminică, 10 aprilie, în compania Științei București, formație care, în această rundă, a dispus cu 88-78, în Capitală, de Timba Timișoara.

CS Cuza Sport Brăila – CSM Ploiești 53-80 (26-53)

CS Cuza Sport Brăila: Țelinoiu, Lungu, Golat, Similache, Ciubotariu.

CSM Ploiești: Ionescu, Movileanu, Ciotlăuș, Căpușan, Gavrilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.