Misiune imposibilă în faţa „câinilor”

Misiune imposibilă în faţa „câinilor”

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au încheiat, astăzi, sezonul regulat al Ligii Naţionale cu un meci extrem de dificil, în compania liderului clasamentului, Dinamo Bucureşti, iar deznodământul a fost cel scontat: 29-37 (14-20). Oaspeţii, care aveau nevoie de o remiză pentru a fi siguri că vor avea avantajul terenului propriu în play-off indiferent de adversar, au forţat atât cât a fost nevoie pentru a se impune fără  emoţii, doar în primele 20 de minute tabela stând sub semnul echilibrului.

CSM-ul a început bine, cu trei goluri consecutive ale lui Tărîţă şi unul pe contraatac al lui Dediu, iar, la 4-2 (7), Eliodor Voica deja începuse să caute soluţii pe bancă. Le-a găsit, pentru că are un lot valoros şi echilibrat, iar tabela s-a răsturnat rapid: 5-8, după un parţial de 1-6. A fost 6-9, dar Dragoş Dobrescu a cerut time-out şi ploieştenii au venit la 8-9 (17). A fost momentul în care oaspeţii au început să arate că se pot desprinde  imediat ce apasă pedala de acceleraţie, cinci goluri consecutive oferindu-le un avans liniştitor: 8-14 (21). Diferenţă care s-a menţinut până la pauză, bucuria spectatorilor fiind că au putut vedea goluri multe: 14-20, după 30 de minute de joc.

Cum destinaţia punctelor era stabilită, în partea secundă au apărut pe teren şi jucătorii de linia a doua din ambele tabere, demers de care Hoinaru sau Hodorogea au profitat din plin, la fel ca la Reşiţa. CSM-ul a venit în câteva rânduri la doar patru goluri (17-21, 23-27, de la 19-27), dar victoria oaspeţilor nu a putut fi pusă în pericol în vreun moment. Dinamo s-a impus cu 37-29 şi rămâne favorită la titlul de campioană, iar elevii lui Dragoş Dobrescu se pregătesc pentru play-out, pe care îl vor aborda având 14 puncte în cont. Sâmbătă, se va stabili şi ocupanta poziţiei a 9-a a clasamentului şi, implicit, ierarhia din play-out şi programul celor zece etape (se joacă tur-retur, fiecare cu fiecare), prima rundă fiind programată pe 20 aprilie.

CSM Ploieşti – Dinamo Bucureşti 29-37 (14-20)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 300.

CSM Ploieşti: Antonaru – Tărîţă (4 goluri), Dediu (1), Zamfir (2), Capotă (4), Al. Farcaş (3), Turcu. Au mai jucat: Szopka, D. Rotaru –  Hodorogea (8, 5 din „7 metri”), Stăncioiu (2), Hoinaru (5), B. Năstase. Antrenor: Dragoş Dobrescu.

Dinamo: Irimuş – Asoltanei (4 goluri), Ragot (2), Şandru (6), Mocanu, Vrankovic (4), Zulfic (6, 3 din „7 metri”). Au mai evoluat: Grigoraş, Makaria – Savenco (1), Diaw (4), Mousavi (2), Băluţ (4), Câmpan (4), Răpciugă. Antrenor: Eliodor Voica.

Arbitri: Dorel Gurbina şi Emilian Stanciu (ambii din Caraş Severin).

Observator FRH: Rudolf Pankler (Cluj).

Statisticile partidei

Aruncări de la „7 metri”: 7/2 ratate (Al. Farcaş, Tărîţă) – 5/2 ratate (Zulfic, Cîmpan).

Eliminări „2 minute”: 5 (Zamfir, Hodorogea – 2, Capotă, B. Năstase) – 5 (Mousavi – 2, Şandru, Irimuş, Cîmpan).

Eliminare definitivă: Mousavi (59).

Leave a Reply

Your email address will not be published.